Jen půl dne po příletu hollywoodské megastar Johnnyho Deppa přivítaly Karlovy Vary další zahraniční hvězdu. Je jím herec, režisér a spisovatel Ethan Hawke, který přiletěl, aby převzal Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary a osobně uvedl thriller Paula Schradera Zoufalství a naděje, v němž famózně ztvárnil postavu kněze procházejícího krizí víry.

Hawke se před hotelem Pupp ochotně podepisoval nadšeným fanouškům. V jeho doprovodu byla nejen početná ochranka a ředitel festivalu Jiří Bartoška (74), ale také hercova půvabná manželka Ryan Hawkeová.

Video
Video se připravuje ...

Hollywoodský herec Ethan Hawke se ve Varech dojal! Aleš Brunclík

„Jsme nadšeni, že můžeme v Karlových Varech přivítat osobnost, kterou dlouhodobě obdivujeme. Festival v roce 2018 uspořádal Poctu Austin Film Society a letos na retrospektivu věnovanou této uznávané instituci navazujeme oceněním herce a režiséra, který má k texaské nezávislé filmové scéně coby rodák z Austinu a dlouholetý spolupracovník Richarda Linklatera neobyčejně blízko,“ řekli k očekávané návštěvě ředitel Karel Och a výkonný ředitel Kryštof Mucha.

Herec dorazil kolem 18. hodiny na červený koberec a po krátkém přivítání se s fanoušky uvedl premiéru thrilleru Zoufalství a naděje. „Když jsem poprvé viděl lidi v maskách, bylo to děsivé, jako z postapokalyptického filmu. Teď mám opačný pocit, připadá mi to dojemné,“ nechal se slyšet herec, který ocenil všechny přípravy a spoustu práce, která musela festivalu předcházet. Byl také vděčný všem, kdo i přes všechna opatření dorazili. „Jsem dojatý a chci vám poděkovat, že jste přišli.“

Také mluvil o tvůrcích snímku v čele s režisérem Paulem Schraderem. Vyprávěl o jeho neuvěřitelné energii a chuti do práce a dal k dobru historku, kde mu režisér na poslední chvíli dal do záběru jinou bibli, která pro něj měla osobní význam.

„Toto je církev mé volby. Jsem vděčný, že tu můžu být,“ dodal Ethan Hawke, který si cenu filmového festivalu převezme v sobotu před zakončením festivalu.

VIDEO: 2. Módní policie z MFF KV s Inou T.: Další várka návštěvníků festivalu očima expertky

Video
Video se připravuje ...

2. módní policie z MFF KV s Inou T.: Další várka návštěvníků festivalu očima expertky Ina T.

Fotogalerie
67 fotografií