Některým lidem postačí oblíbené herce jenom zahlédnout. Takovým pak pravděpodobně postačí, když si najdou místo u červeného koberce na slavnostním zahájení. Další možností je pohlídat si program oficiálních hostů festivalu a vypravit se na projekce jejich filmů, kde vystoupí. Lovci podpisů i fotek ale mají mnohem více možností.

Hotel Thermal

Hotel Thermal je ikonou Karlových Varů a zároveň dějištěm zahajovacího ceremoniálu. Zároveň platí i za jedno z nejlepších míst na potkávání celebrit. Řada hvězd si zároveň nenechá ujít příležitost zastavit se na drink ve stanu, který se každoročně zaměřuje na koktejly z jednoho druhu alkoholu.

Kolonáda

Další dobrou volbou je kolonáda. Ta je cílem návštěvníků Karlových Varů po většinu roku a filmové hvězdy nejsou výjimkou. Celebrity si sem rády vyrazí na procházku, stejně jako filmoví fanoušci a lázeňští hosté.

Případně se může lidem na kolonádě „poštěstit“ pohled na známou tvář, která na večírku předchozí večer přebrala a mezi kašnami kolonády skončila, aniž by si to třeba uvědomila.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška o výběru oceněných pro MFF KV: Podle čeho vybírá? Markéta Reinischová, Jan Jedlička

Hotel a restaurace Embassy

V centru města se nachází i hotel Embassy s vyhlášenou restaurací. V té se během festivalu zastaví nejedna hvězda. Cílem se tak může stát jak pro lovce autogramů, tak pro ty, kteří chtějí ochutnat stejné lahůdky, jaké si dopřávají i celebrity.

Grandhotel Pupp

Jednoznačně největší koncentrace hvězd bývá pravidelně v Grandhotelu Pupp a tamním Becher’s baru. Největší hvězdy a hosté festivalu jsou v grandhotelu pravidelně ubytovaní. Večírky v Becher’s baru jsou pak vyhlášené.

Jsou ovšem pouze pro vyvolené. Bez pozvání od ředitele festivalu, nebo zlaté festivalové karty v ruce, se do útrob baru nedostanete.

Promítání filmů a přednášky

Poslední možností jsou pak promítání filmů, besedy s tvůrci nebo zahajovací a závěrečné ceremoniály. Značná část hostů na festival přijíždí především proto, aby představili svou tvorbu. Tu osobně představují filmovým fandům.

Jednou z nejlepších možností, jak se s nimi potkat, tak je jít na představení jejich filmu, případně na debatu s nimi v rámci KVIFF Talks. Festival navíc na svých stránkách v předstihu zveřejňuje předběžný program svých hostů, takže se fanoušci nemusí bát, že by se o vystoupení jednotlivých celebrit nedozvěděli včas.

Fotogalerie
60 fotografií