Ačkoliv od té chvíle uběhlo již 46 let, herečka má vzpomínky na natáčení snímku doposud v živé paměti. „Pamatuju si, jak jsme točili scénu, kdy mě má Radek profackovat na záchodě. To byl klíčový dramatický konflikt a hráli jsme to opravdu živě,“ vysvětluje Bohdalová, která ve filmu zazářila po boku Radka Brzobohatého.

„Protože měl můj partner velké klouby, napoprvé mi naštípl kousek předního zubu,“ vylíčila své tehdejší zranění Jiřina. Doufala, že se vyhrocený moment nebude muset přetáčet, jenže měla smůlu. Režisér Karel Kachyňa (†79) nařídil repete a herečce tak nezbylo nic jiného než poslechnout.

„A já v tu chvíli bez jakýchkoli námitek nastoupila a nechala si nafackovat znovu, protože jsem pochopila, že on ví, proč to dělá. Ale kdyby mi dal Radek menší facku, tak bych zas neměla ten výraz. Těžko si můžete vybrat,“ svěřila svůj bolestivý zážitek Festivalovému deníku. O to víc pak Bohdalovou asi mrzelo, že Ucho putovalo na dlouhé roky do trezoru a její excelentní výkon tak diváci nemohli ocenit.

Karlovarský speciál najdete ZDE!!!

 

Fotogalerie
8 fotografií