Letadlo s Jamiem Dornanem přistálo na pražském letišti Václava Havla pět minut před půl jedenáctou. Herec letěl z Londýna, kde žije s manželkou Amelií Warner a jejich dcerou Dulcie. Z letadla vystoupil v tmavých slunečních brýlích a s batohem na zádech.

Video
Video se připravuje ...

Pan Grey vás teď přijme: Sexy Jamie Dornan přijel do Varů! Petr Soukup

Přivítat ho přišla blonďatá žena, která ho zároveň doprovodila k připravenému vozu. Oba do něj usedli a řidič je odvezl do VIP salonku. Odtamtud už Dornan sám odjel karlovarským vozem BMW, které po celou dobu festivalu vozí celebrity. Ve Varech byl slavný herec po dvanácté hodině, přivítal ho osobně ředitel festivalu Jiří Bartoška.

Představitel sado-masochistického Christiana Greye se měl představit na festivalu ve 14 hodin, kdy měla také začít tisková konferencei k filmu Anthropoid. Dvě hodiny po poledni byl tak sál plný novinářů, kteří dychtivě čekali na jednoho z nejžádanějších mužů světa. V prvních dvou řadách seděli zahraniční novináři. A čekali a čekali... Teprve v půl třetí se totiž začalo něco dít. Jamie Dornan konečně dorazil na červený koberec...

Slavností příjezd Dornana očekávaly v okolí červeného koberce stovky fanoušků. A asi nikoho nepřekvapí, že šlo zejména o ženy. Ty byly trochu zklamané, když z auta, ve kterém jel Jamie, vyskočila i česká herečka Anna Geislerová, která se tak podle některých přihlížejících přiživila na slávě hvězdy 50 odstínů… „To snad není možný, tu jsem nechtěla mít na fotce,“ rozčilovala se v davu zhruba padesátiletá žena.

Podle některých informací fanynky na internetu už odpočítávaly každou minutu Dornanova příjezdu a do Varů za ním přijely tři fanynkami nacpané autobusy z Itálie.

Po příchodu týmu filmu Anthropoid mohla tisková konference konečně začít.

Režisér snímku Sean Ellis se na tiskové konferenci svěřil, že bude film Anthropoid natáčet v Praze kvůli její autentické atmosféře. Jamie Dornan, který je podle reřiséra společně s druhým hercem Cillianem Murphym, nejlepším současným hrajícím hercem, je zárukou kvalitní herecké práce. "Je to jako bych šel nakupovat a pořídil ty nejlepší suroviny," uvedl režisér.

Jamie Dornan měl zpočátku trochu mezery v historii druhé světové války. "O operaci Anthropoid jsem předtím nevěděl, ale myslím si, že je to příběh, který by se měl odvyprávět! Je to silný příběh a já jsem rád, že v něm mohu hrát a že ho režíruje Sean."

Tiskové konference se zúčastnila i Aňa Geislerová, která má ve filmu také svou roli. "Setkala jsem se s Jamiem až teď ve Varech a jsem pyšná, že můžu být součástí tohoto projektu a děkuji za to. Doufám, že to nějak nepokazím," řekla herečka.

Co si o holocaustu myslí sám Dornan? "Co mám říct o holocaustu.. Je to příšerný. Jsem rád, že můžu v rámci své práce spáchat atentát na toho člověka, ten mozek, který tyto zvěrstva vymyslel."

Režisér Sean Ellis se cítí být zodpovědný za to, aby tento film natočil tak, aby podal svědectví o tak hrozném období, pro další generace. "Nastudoval jsem si všechny filmy a dokumenty, které existují, ale chce to ještě dodat emoce hlavních hrdinů Jana Kubiše a Jozefa Gabčíka." 

O rozpočtu se tvůrci filmu odmítli bavit. "To nemůžeme říct," řekli se smíchem. Za to ale prozradili, že film bude v angličtině s českým akcentem. Natáčet se bude Na Zvonařce, Invalidovně nebo na Barrandově.

"Ještě jsem se nebyl podívat na lokace, kde budeme natáčet. Teď jsem přiletěl a v podstatě hned zase odlétám zpět do Londýna. Ale moc se na ta místa těším. To, co ti muži udělali, byl skutečně hrdinský čin. Já bych na jejich místě udělal to samé. Udělali, co museli," řekl Dornan. Na otázku, co si myslí o tom, proč jsou lidé stále fascinováni druhou světovou válkou, jednoduše odpověděl: "Protože to byla velká věc." Ironicky se usmál a znovu zopakoval, jak je důležité o takové historické události stále mluvit.

Po této odpovědi tisková konference skončila. Dornan rozdal dva podpisy a odešel ze sálu, nastoupil do festivalového vozu a vydal se na cestu do Londýna. Ani před odletem si ho fanynky neužily. Dornan však stihl ještě poobědvat s Bartoškou v luxusní restauraci Embassy. Vyrazili na kachínku, kterou si hvězdy při návštěvě Varů obvykle dopřávají?

Fotogalerie
23 fotografií