Jamie Dornan je irský herec, model a hudebník. Už od mládí ho to táhlo k hudbě a na střední škole založil kapelu Son of Jim, která zanikla v roce 2008. Začal také studovat na univerzitě, ale přerušil ji kvůli modelingu. Zatím se na ni nevrátil.

Jeho kariéra začala, když se stal úspěšným modelem. Byl žádaný a toužily po něm značky jako Armani, Calvin Klein atd. Tato práce ho také svedla dohromady s herečkou Keirou Knightley, se kterou tři roky žil.

Ve filmovém světě se proslavil díky roli ve filmu Marie Antoinette (2006). Tam hrál po boku Kirsten Dunst pohledného hraběte Axela von Fersena. V roce 2008 dostal další šanci zazářit v hororu Beyond the Rave, kde hrál postavu Eda. Pak ale přišel zlom v jeho kariéře. Dostal roli šerifa/lovce v seriálu Once Upon the Time (2012). Díky tomuto úspěšnému seriálu se herci otevřely nové dveře do světa filmu.

Video
Video se připravuje ...

Pan Grey vás teď přijme: Sexy Jamie Dornan přijel do Varů! Petr Soukup

Pan Christian Grey, který se vyžívá v SM sexuálních pomůckách, není jediná jeho „úchylná“ role. V seriálu The Fall si zahrál po boku Gillian Anderson (doktorka Scullyová z Akt X) sexuálního sadistu a sériového vraha. Tento kousek byl velmi oceňován jak kritiky, tak diváky.

A pak? Pak přišel osudový Mr. Grey. Jamie se stal ze dne na den sexuálním symbolem a objektem tužeb milionů žen po celém světě. Jaké štěstí, že několik následujících dní stráví v Karlových Varech. Dokonce si během prázdnin zahraje po boku Ani Geislerové ve filmu Anthropoid, který bude pojednávat o atentátu na Heydricha. 

Fotogalerie
17 fotografií