Tentokrát se musel závěrečný večer obejít bez herecké hvězdy hollywoodského formátu, ale toalety přítomných žen potřebnou podívanou zajistily. Některá měla při volbě kreace šťastnou ruku, jiná už tolik ne a totéž platí pro výběr mnohdy ošemetných, outfit dotahujících doplňků.

Obecně lze říci, že vyloženého nevkusu rok od roku na festivalu ubývá. Jistě i proto, že značkové butiky, leckteří návrháři populárním osobám své modely ochotně půjčí, neboť jim dělají reklamu, což dříve příliš běžné nebylo. Potěšitelný je i patrný odklon od křiklavě pompézních rób ve prospěch elegance, noblesně úderného minimalismu. Kreativní exoti se filmovým Varům sice nedostávají, ale naštěstí ani zmatení výstředníci, jejichž touze upoutat schází styl, glanc, idea.

Ostatně posuďte sami, do čeho se prominenti na závěrečné gala vyfikli, porovnejte svůj názor s mým. Tady je blesková módní ochutnávka z příchodů do hotelu Thermal, kde závěrečný ceremoniál, předání Křišťálového glóbu za nejúspěšnější soutěžní film a následné předpremiérové promítání snímku o homosexuálním klavíristovi Liberace z dílny režiséra Stevena Soderberga s Michaelem Douglasem a Mattem Damonem v hlavních rolích tradičně proběhlo.

Fotogalerie
6 fotografií