Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Febiofest očima Iny T.: Buranství a absence noblesy!

/
  • Febiofest očima Iny T.:  Buranství a absence noblesy!
    4. října 2021 ● 05:00

    Druhý nejprestižnější filmový festival sice nedosahuje takové zvučnosti jako ten v Karlových Varech, ovšem pozornost si, především kvůli programu a konceptu se širokým záběrem, jistě zasluhuje. Zahájení 28. ročníku probíhající v Obecním domě a nesoucí se již tradičně v dress code Creative black tie dalo nicméně najevo, že gala patřící ke společenské události se tady ani letos nekoná. Až na světlé výjimky se jednalo o mix příliš ležérních, pro daný event nevhodných svršků, související s absencí hvězdných hostů, jindy dodávajících patřičný lesk a glanc.

  • 1.

    Anna Jiřina Daňhelová: Róba míjející kultivované vyznění, známka 4

    Zlatá, pevností korzetu lehké brnění připomínající róba jako jeden z mála modelů večera dodržela slavnostní dress code, což je zároveň jejím jediným kladem. Vlečkou doplněné, v přední části příliš krátké šaty při pózování záměrně či omylem odhalující stehna i spodní prádlo, cílený sexy efekt v podobě středu terče míjejí stejně jako kultivované vyznění. Herečka Daňhelová známá ze seriálu Modrý kód tak sice zaujala fotografy, o svém dobrém vkusu však nepřesvědčila.

  • 2.

    Matěj Stropnický: Akt buranství, známka 5

    Na zahájení přehlídky současné světové kinematografie nechyběl ani Matěj Stropnický, poradce ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové, spolu se kterou se označují za „hustou“ dvojku kandidátky ČSSD. Politik a herec, neváhající se svým partnerem vyzkoušet i reality show Výměna manželek, na Febio Fest dorazil v šusťákové, pro outdoorové aktivity vhodné bundě, úzkých, lýtko obtahujících skinny džínech a s batohem na zádech. Volba, jež bezprizornost Stropnického při společenských událostech pečetí, odpovídá nulovému respektu k naturelu akce a je nezpochybnitelným aktem osobního buranství.

  • 3.

    Daniela Kolářová: Postrádající očekávanou noblesu, známka 4

    Charismatická, z mnoha rodinných filmů oblíbená herečka Daniela Kolářová pro slavnostní zahájení vsadila na černý úpletový model, který poněkud překvapivě doplnila koženkovou, s událostí nekorespondující, příliš ležérní vestou. Černý monolit pak se všemi doplňky nevhodně splývá, místo aby byl vhodně barevně naředěn, a postrádá očekávanou, pro daný dress-code žádoucí noblesu, které příliš civilní model dostát nemůže.

  • 4.

    Iva Janžurová: Lady styl s připomínkou, známka  2-

    Ani právem ctěná herečka Iva Janžurová, minulý ročník přebírající cenu pro hereckou legendu Kristián, na červeném koberci nechyběla. Pro tu příležitost zvolila halenku se stojáčkem a dlouhým rukávem, kterou doplnila o plisovanou sukni v midi délce, odhalující kontrastní páskové střevíce. Ve valérech krémové nesoucí se základ, pak doplnila těžkým vínovým vyšívaným plédem s třásněmi, jenž sice stylu nonšalantní herečky sedí, i přesto bych si dokázala představit o něco elegantnější variantu odpovídající diktovanému slavnostnímu rázu večera.

  • 5.

    Eva Čížkovská: Chybí lehkost a osobitost, známka 4

    Společenskou záplavu černé doplnila i herečka poněkud pochybných rolí ve filmech jako Kameňák či Discopříběh. Ze smokingu vycházející komplet je nesmrtelnou variací na pánský šatník, Čížkovské však nesedí přes prsa a celku neprospívá ani prádlové bavlněné tílko s krajkou, které měla nahradit klasicky střiženou bílou košilí. Červené doplňky v podobě psaníčka a lodiček na jehle představují úpornou snahu ladit, jenž však odkazuje k absenci nenucenosti a lehkosti.

  • 6.

    Martina Babišová: Nevhodné obutí sráží body, známka 3

    Herečka Martina Babišová, zastupující mladou hereckou generaci, divákům známá ze seriálu Zločiny Velké Prahy, se s módou snaží více či méně úspěšně experimentovat. I tentokrát jí to vyšlo tak napůl. Pajetkami poseté šaty na jedno rameno s asymetrickým ukončením a vlečkou jsou barevně i střihem zajímavou alternativou večerní róby akcentující se zrzavým odstínem vlasů. Celek však zazdívají nad kotník vysoké, zimní boty na podpatku, opticky zkracující nohy a přes snahu sloučit neslučitelné - vyznívající vůči šatům i dress codu večera stylově nepatřičně.

    Fotogalerie
    104 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

baronessa: Paní Kolářová by nedostatky vyřešila jemným šálem-šátkem kolem krku.

(04. 10. 2021 11:48)

dostojevskij: Co chcete od šmíry!!!! Točí nekonečně přiblblé seriály, myslí si, že jsou Bohové!!!!

(04. 10. 2021 07:52)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy