"Není co slavit. To mám říct lidem: Pojďte se podívat, jak stárnu? A připijte mi na to stárnutí? Tak to nechci," přiznal Blesku oslavenec, který svůj dnešní velký den prosedí ve vlaku na trase Vídeň-Praha.

V Rakousku byl totiž s Udo Jürgensem a Francouzkou Mireille Mathieu hlavní hvězdou TV show Starnacht am Worthersee, kterou v přímém přenosu vysílala ORF 2. "Z Vídně jedu vlakem, a jestli moje tři holky v Praze ještě nebudou spát, rád si s nimi připiju. Tím veškeré oslavy končí," prohlásil rezolutně Gott, který do Rakouska letěl z finských Helsinek, kam se vydal s fotbalovou Amforou.

Fotogalerie
1 fotografie

"Konečně jsem poznal, kde žije moje dcera Dominika s muzikantem Timem. Strávili jsme spolu každý den. Provázeli mne po Helsinkách, doma mně vyvařovali severské speciality a vodili mě po fi nských restauracích," prozradil Slavík a přiznal, že ani tam na severu o narozeninách nepadlo ani slovo.

"Zakázal jsem to, abychom si nepokazili náladu," vysvětlil Blesku Karel, jenž u Dominiky zažil i legendární bílé noci, kterých se kvůli spánku tak obával.

Bílé noci u Dominiky

"Byl to zážitek a nakonec jsem se dokonce i vyspal. Chce to jen pořádně zatáhnout závěsy nebo si dát takové ty klapky na oči jako při dálkových letech."

Letos poprvé Gott porušuje zažitý zvyk a nezve na hromadnou oslavu ani své dcery a jejich matky. Nejstarší Dominika, druhorozená Lucie a sám Karel mají totiž narozeniny jen pár dnů od sebe. "Letos popřeji každé zvlášť. Slavit budu až za rok sedmdesát," dodal Karel.

Když se kojí, odcházím

Nepodaří se mu ale určitě zmizet dnes večer z dohledu manželky Ivany a dcer Charlotte a Nelly. "Toho se bojím. Holky si se mnou budou chtít hrát a já budu, jak se říká, nepoužitelný. Přesto se na to moc těším," svěřil Blesku Gott, kterého chvíle klidu čeká zřejmě jen při krmení nejmladší Nellinky.

"Když Ivanka kojí, odcházím," dušuje se starostlivý táta Gott s potutelným úsměvem a hned se mu v mysli vybavuje filmový Kristián. Proslulé 'Zavřete oči, odcházím' znával Slavík víc než dobře.

Dlouho takhle v noci opouštěl v ložnici své milenky přesně ve stylu své písně 'Když milenky pláčou '. Všechny ty bývalé jsou už dávno ty tam. Možná některá zavolá a popřeje k narozeninám. I když... Kvůli letos oženěnému Karlovi se budou nejspíš bát.