Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kdo si získal dětská srdce? Gott, Farna a Issa

Autor: Michaela Remešová - 
23. června 2008
05:00

Konečně známe dětské Oscary! Ve Žlutých lázních v Praze proběhla včera dětská show, na které byly slavnostně vyhlášeny výsledky dětské ankety Jetix Kids Awards 2008.

 

Akci uváděl miláček dětí a mládeže Leoš Mareš, kterého ti nejmenší, přes všechny Marešovy sexuální skandálky, pasovali za svého nejoblíbenějšího moderátora.

"Díky, děti! Moc si toho vážím a slibuju, že vás nezklamu. Mám vás rád," prohlásil Leoš.

Nejoblíbenější dětskou zpěvačkou se stala Ewa Farna

A nejoblíbenějším zpěvákem Sámer Issa, který v dětské nominaci předčil i Karla Gotta. "Vůbec nežárlím. Sámerovi to přeju, vždyť je těm nejmenším věkově nejblíž, stejně jako Ewa," řekl přejícně Gott. Jak by ne, od dětí dostal to nejprestižnější ocenění – Osobnost roku, kdy bezkonkurenčně zvítězil nad Václavem Klausem a Terezou Maxovou.

"Získat si srdce dětí je pro mě to největší vyznamenání. Mají čisté duše a fantazii. Z jejich ocenění mám zvlášť radost, vybrali si mě, i když jsem o dvě generace starší,“ netajil radost Gott a spustil Včelku Máju. Nejoblíbenější herečkou se stala Dana Morávková a mezi herci zvítězil Vojta Kotek. „To je skvělé. Už teď vím, že chci hromadu dětí," smál se.

Ze sportovců u dětí zabodovala Kateřina Neumannová, jíž cenu předal Vlasta Horváth. V kategorii nejoblíbenější skupina zaváleli Chinaski, kterým předala cenu Iveta Bartošová.

Bartošová byla smutná

Dětem Iveta zazpívala Tři oříšky, Hej pane DJ, kdy roztančila celé lázně. Byla smutná, poprvé se totiž na Jetixu objevila bez syna Artura. A příčinou jeho nepřítomnosti nebylo příliš velké vedro jako u ratolestí Karla Gotta. "Artur se na dnešní den moc těšil," svěřila se Iveta a nepřímo tak sdělila, že Arturovi dětskou slavnost zakázal otec Štaidl. Prý aby ho neobtěžovali fotografové.

To naopak Karel Vágner byl potěšen, že objektivy míří na jeho děti – Pepu a Andulku. Ti se dokonce na pódiu předvedli. Pepa sólově a Andulka nahradila Hanku Zagorovou – s tátou Karlem to rozbalila v Hej, mistře basů.