Herečka se na prezidenta ve výslužbě těšila. Když byl Zeman před měsícem v nemocnici, držela mu palce a vyjádřila mu také telefonickou podporu. Jakmile bývalá hlava státu přijela do Arcibiskupského paláce, Jiřinka se na něj ihned vrhla. „Ahoj, jsem ráda, že už jsi v pořádku,“ připomněla mu jeho nedávnou hospitalizaci v Motole.

Dožít se stovky

„Zakazují mi cigarety, ale jednu bych si s tebou dal, co ty na to?“ řekl jí Zeman. A dostal studenou sprchu: „Ne, ne, ne, já už ne...“ odmítla jeho pozvání Bohdalová. „Přestala jsem ve třiadevadesáti letech kouřit,“ usmívala se. „Ty se chceš dožít stovky, viď?“ odpověděl jí se smíchem Zeman.

Vše má zakázané

A pak zvažoval, zda si tedy má zapálit. „Zakazují mi kouřit, zakazují mi pít...“ postěžoval si své kamarádce. „To dělají dobře, musíš být na sebe opatrný!“ řekla mu důrazně herečka. Bývalá hlava státu si přesto jednu cigaretu zapálila, pak si pochutnala na kávě a věnečku.

Zmožek zval do Lucerny

Skladatel a zpěvák Jiří Zmožek (81) zahrál na křtu svůj kultovní hit Už mi, lásko, není dvacet let, pak pozval Miloše Zemana na svůj koncert 17. září v pražské Lucerně. „Pokud budu živ a zdráv, rád přijdu,“ řekl mu Zeman.

Babiš a Klaus nedorazili

Jedním z kmotrů knihy měl být i expremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš (69), který je také klíčovým aktérem celého příběhu. Účast na požehnání knize potvrdil, na poslední chvíli se ale autorům Luboši Procházkovi a Radimu Panenkovi omluvil. „Máme Sněmovnu, moc se omlouvám, nemůžu přijít, i když bych rád přišel,“ napsal Babiš. Bývalý prezident Václav Klaus (82) se zase omluvil kvůli přednášce na VŠE.

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný: Pohřbil kamaráda, který mu svědčil na svatbě Hana

Fotogalerie
41 fotografií