Na koncertě budou Urbánkové 11. dubna vzdávat kolegové hold jejími nejslavnějšími písněmi. A Michal David tam vystřihne zpěvaččin největší hit Závidím. „Bude to coververze s Grossmannovým textem,“ říká. Ač to není obecně známé, hitmaker měl vždycky k Nadě hodně blízko. Urbánková rok zpívala s Kroky Františka Janečka, kde David hrál na klávesy. „Říkám Františkovi: Chceš uchvátit davy holek? Strč dopředu tady mladýho Míšu a máš to v kapse,“ vzpomínala ráda Naďa. Janečkovi se to moc nezdálo, potom o tom ale začal přemýšlet.

Růžové brýle

„Vyzkoušel si, jak Míša zpívá. Nechal ho zpívat jeho první písničku Chtěl bych žít a holky omdlévaly,“ usmívala se Urbánková s tím, že prý David může být za svou závratnou kariéru do značné míry vděčný právě jí. A Michal si je Nadiny přímluvy u Františka také dobře vědom. V roce 2011 pro Urbánkovou, která postavila svoji image na brýlích, napsal píseň Růžové brýle. „Ta tehdy symbolicky otevřela její novou životní etapu po vyhraném boji s rakovinou prsu,“ svěřila zpěvaččina dcera Jana Fabiánová (45), která v Lucerně mamince zazpívá Mám ráda žužu.

Stále hubne

„Udělal mi radost. V životě jsem měla víc brýlí než chlapů, růžové ale nikdy nebyly,“ prohlásila tehdy Naďa. Jestli David v Lucerně zazpívá i Růžové brýle, se zatím nerozhodlo. Jisté je, že si před ním všichni sednou na zadek nejen kvůli Závidím, ale také proto, že má dole už přes 15 kilo a jede dál. „Nedá mi to žádnou námahu. Nejím mouku a přílohy, bůček si ale klidně dám,“ netají hitmaker.

Video
Video se připravuje ...

Michal David na narozeninách Františka Janečka: Bylo to jako manželství. David Turek

Fotogalerie
40 fotografií