A co víc! Dlouhá léta tátu neviděla, ani neslyšela... „Ano, asi patnáct let jsme se neviděli,“ řekl Blesku Nemejovský, když jsme mu zavolali. Zajímalo nás, jestli ho dcera pozvala do Lucerny, kde 11. dubna proběhne vzpomínkový koncert na jeho exmanželku Naďu. „O ničem takovém opravdu nevím. Nikdo mě nikam nepozval,“ pravil Nemejovský, jehož dcera je i spoluautorkou scénáře koncertu.

Pro ni neexistuju

Vrásky si prý z toho ale dávno nedělá. „Narozeniny jsem oslavil s příbuznými a poblahopřál mi i starosta Neveklova, kde žiju. Už jsem si zvykl, že pro Lindu neexistuju...“ konstatoval překladatel a příležitostný herec, který je momentálně po dvou těžkých operacích a dva roky na »neschopence«.

Naposledy dceru viděl jen úplnou náhodou – na mejdanu po nějakém filmu. „Přitom jsem se o ni staral dost. Naďa neměla čas. Byl jsem táto-máma, ale vděku jsem se nedočkal,“ míní Janin otec.

Video
Video se připravuje ...

Jana Fabiánová: Nejsem jen zpěvačka! Čím se dcera Urbánkové živí? Kateřina Štichová

Nemejovský říká Janě Linda, jak to má v rodném listě. „Dokonce ani nevím, jestli Lindu Nadin třetí manžel adoptoval. Naďa do (Josefa - pozn.) Havlíka vkládala velké naděje po materiální stránce a odstěhovala se za ním i s dcerou do Švýcarska. Jednou takhle za mnou ale přišel, když byl v Česku – prý ať podepíšu papíry k adopci,“ rozvyprávěl se Nemejovský.

Že prý příjmení Nemejovská ve Švýcarsku zní divně... Tak to po poradě s Nadinou rodinou podepsal. „Doteď ale nevím, jestli je Linda adoptovaná. Takové vztahy mezi sebou máme,“ poznamenal suše Nemejovský.

Hrál s Brucem Willisem

Vystudoval herectví, dějiny divadla a jazyky na Birmingham University v Anglii a také FF Univerzity Karlovy v Praze. Právě díky pobytu v Anglii a negativnímu postoji k tzv. Antichartě ale v době normalizace nesměl Jan Nemejovský u nás veřejně vystupovat. Až po listopadu 1989 se začal objevovat ve filmu a televizi.

Díky jazykové výbavě si zahrál i v zahraničních filmech, např. v Hartově válce s Brucem Willisem (69). „Já byl hnusný nacista a můj synovec hrál krásného Američana. Byla to celkem legrace,“ usmál se Nemejovský, který se krom Willise setkal i s jeho tehdejší manželkou Demi Mooreovou (61). „Přijela tehdy za ním i s dětmi. Milá ženská to je,“ podotkl Nemejovský.

Fotogalerie
54 fotografií