A co se stalo s Manu? „Pan Ridi restauraci prodal. Letos určitě nikde jinde vařit nebude, a jak to bude v budoucnu, to se uvidí,“ uvedla pro Aha! Ridiho přítelkyně Sára Pichlová (32).

„Je nám líto, svým zákazníkům se omlouváme a vracíme peníze za u nás zakoupené vouchery podle návodu, který je na internetových stránkách,“ řekla Pichlová, která kuchaři se vším pomáhá. „Pokud tomu nerozumíte, projdu to s vámi,“ dodala ještě.

Na stránkách restaurace se lidé dočtou, jak vouchery vrátit. Na příslušný e-mail mají zaslat potvrzení o platbě a svoje číslo účtu. Na dotaz, proč prodávali vouchery, když věděli, že restauraci uzavřou, odpověděla: „Manu je zavřena od 20. února. A vouchery jsme rozdávali ještě v prosinci, protože rozhodnuto, že končíme, bylo až letos na Nový rok.“ Vysvětlení, jak naložit s vouchery se však objevilo až po tom, co v Aha! vyšel článek o konci restaurace...

Jde už o třetí restauraci, o kterou Ridi přišel. Svou první restauraci Da Emanuel v pražských Dejvicích prodal a druhá, luxusní ristorante MANÚ Risto & Lounge na pražském Dětském ostrově, Ridimu zkrachovala v době covidu. Zavřel ji v roce 2021. Třetí byla Manu v Revoluční.

Video
Video se připravuje ...

Italský kuchař Emanuele Ridi: Krach jeho luxusní restaurace! Co bylo příčinou? Markéta Reinischová

Fotogalerie
55 fotografií