Emanuele Ridi žil do 19 let s matkou na italském ostrově Elba. Pak odešel do tehdejšího Československa za otcem, který zde provozoval síť obchodů s italskou módou.

„Příchod byl tvrdý. Jazyk není jednoduchý. Táta mě vzal, hodil mě do vody a... Uč se!“ zavzpomínal Ridi v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Říkali mi Itale-cikáne, trochu si nás pletli,“ dodal.

Přesto se po 6 letech boje rozhodl zůstat, a ačkoli je Ridi vystudovaný ekonom, otevřel si restauraci! Vařit se přitom učil pouze v restauraci svých prarodičů!

Postupem času se ale výřečný Emanuele stal českou televizní hvězdou, roky měl na Primě pořad S Italem v kuchyni, s kulinářským cestopisem Manu a Matěj pronikl i do České televize.

A jeho podnik Manú je vyhlášeným místem milovníků italské kuchyně. On se zase pokouší přijít na chuť té české. „Mám česká jídla rád. Ale v létě je nezvládám,“ přiznal italský šéfkuchař.

Romance s krásnou tanečnicí

V roce 2016 na chvíli pustil vařečku z ruky a šel soutěžit do 8. řady StarDance. Vytančil si páté místo a našel novou lásku. Ridiho tanečnice Lucie Hunčárová se totiž stala jeho partnerkou i ve skutečném životě, dokonce kvůli charismatickému Italovi opustila dlouholetého partnera tanečníka Jana Ondera.

„Ve StarDance jsem dřel jako blázen. Snaha byla. Měl jsem krásnou partnerku, ale tu jsem měl i předtím,“ zavzpomínal Ridi. „A i teď mám krásnou partnerku,“ dodal s humorem a rozhodně už neměl na mysli tanečnici Hunčárovou.

S tou mu totiž vztah vydržel necelé tři roky. „Občas to prostě i přes veškerou snahu nevyjde. Takový je život,“ stálo po rozchodu v jejich společném vyjádření. Aktuálně Ridi již několik let žije s manažerkou Sárou Pichlovou (31).

Ačkoliv Hunčárová účinkovala v několika řadách StarDance, ta, v níž tančila s Emanuelem Ridim, byla její poslední. Mnozí začali spekulovat, že ji ze soutěže vyštípal expartner Jan Onder (38), který její lásku s Ridim dlouho nemohl překousnout.

„Je jasné, že tam byla zášť a zahořklost, přece jenom jsme se nerozešli úplně obvyklým způsobem,“ objasnila po čase tanečnice pro eXtra.cz s tím, že teď už se jejich vztah zlepšil.

 

Video
Video se připravuje ...

Italský kuchař Emanuele Ridi: Krach jeho luxusní restaurace! Co bylo příčinou? Markéta Reinischová

Fotogalerie
59 fotografií