Jejich vztah si prošel mnoha peripetiemi a zatěžkávacími zkouškami. Seznámili se, jak už to u herců bývá, v divadle. Byli spolu dlouho v angažmá, nazkoušeli mnoho inscenací, ale oba dva byli tehdy zadaní. Přesto mezi nimi přeskočila ona pověstná jiskra, co přerostla ve velkou lásku. V roce 2005 se Martina Preissová rozvedla a začala s Martinem Preissem bydlet, on ukončil své první manželství o tři roky později. Své „ano“ si pak řekli v roce 2009... a od té doby tvoří stabilní pár.

A to kupodivu i přesto, že jejich vztah neměl od začátku na růžích ustláno - Martinovi rodiče, herci Jana (76) a Viktor (77) Preissovi, nejdřív syna od jeho volby odrazovali. „Naši ji nechtěli. Mysleli si, že mě zardousí nebo něco takového. A že v jejím případě přemýšlím něčím jiným než mozkem. Tak to viděli. Byla tak exotická a tak nebezpečně vypadající,“ svěřil se o mnoho let později v 7 pádech Honzy Dědka Martin. Nakonec si tchyně s tchánem Martinu oblíbili. 

Video
Video se připravuje ...

Martina Preissová žije se třemi muži! Lucíja Veselá

Aby také ne, svému muži byla oporou, když trpěl závislostí na alkoholu a silnými depresemi.  Byť to byla ona, kvůli tomu si Martin málem sáhnul na život. „Mluvili jsme spolu po telefonu a ona v afektu řekla, že pokud mě život nebaví a chci se uchlastat, tak ať se seberu a jdu se rovnou do lesa pověsit. A já řekl, že teda jo, a opravdu jsem odešel z domu,“ popisoval Martin temné chvíle. Když se jeho žena vrátila domů a Martina tam nenašla, zalarmovala policii.

Herec pak strávil týden v psychiatrické léčebně a následně v protialkoholním sanatoriu - a od té doby je, jak se říká, čistý. A jejich láska je stále stabilní. To ostatně dokázala Martina i v den jejich výročí. „Přesně před 20 lety na apríla to začalo. Jsme jeden pro druhého tvrdý oříšek, ale i měkká náruč,“ shrnula stručně, ale věcně jejich soužití na sociální síti a připojila černobílý snímek, na kterém se s širokým úsměvem tulí ke svému muži se stejně rozzářeným výrazem.

Fotogalerie
37 fotografií