V roce 2014 jí diagnostikovali nádor na mozku a musela celkem na čtyři operace. O pět let později, v roce 2019, se zúčastnila soutěže MasterChef a získala si sympatie televizních diváků. Přestože to nějakou dobu vypadalo, že se její zdravotní stav zlepšil, nádory se jí loni znovu vrátily. A navíc byly mnohem agresivnější.

Červnová situace vypadala, že tady budu maximálně rok. Nádory byly zmutované v hlavě, množily se a rychle rostly,“ popsala Denisa na instagramu. Jedinou možností se jevila bioléčba, která je velmi nákladná, a tak rodina vyhlásila sbírku. Podařilo se vybrat tolik, aby to léčbu pokrylo. 

Denisa nakonec zahájila bioléčbu. A ta přinesla své ovoce. Agresivní nádory totiž zareagovaly na léky pro pacienty s rakovinou plic.

Video
Video se připravuje ...

Denisa Cziglová se ozvala fanouškům v dobré náladě – bála se, že už neřekne ani ahoj, nakonec ale pořád mluví. Instagram

Asi jsem žena štěstěny, jsem 1 z 30 pacientů, kterým léčba sedla a funguje. Neměla jsem žádné vedlejší účinky, na které jsem byla předem upozorněná, že pravděpodobně budou. Otoky těla, nevolnost, zvracení, omdlévání a silné průjmy. Ťuk, ťuk. Musím zaklepat, léky mi naprosto sedly,“ radovala se bývalá účastnice pořadu MasterChef Česko ještě na konci loňského roku.

Podle Denisy byly výsledky naprosto úžasné. „Mám obrovskou radost. Dostala jsem od života ten nejhezčí dárek. Nádory se zmenšují až o 60 % a ty menší jsou úplně pryč,“ radovala se. Ale krátce před Vánoci 2023 přišla ta nejhorší zpráva – biologická léčba přestala fungovat. Lékaři Denise naznačili, že jí zbývají jen měsíce života. 

24. listopadu 2023 jsem si myslela, že dostanu nejhezčí dárek k Vánocům. Nic jiného jsem si vlastně nepřála. Ale každý máme naděleno předem. Je to trošku jinak, než jsem si myslela, ale člověk to nesmí brát špatně. Pojďme si naopak říct, tento rok byl opravdu plný zážitků. I když ne někdy těch nejlepších,“ začala svůj úterní příspěvek na instagramu Denisa Zajícová (za svobodna Cziglová).

Neříkám, že mám před sebou měsíc života. Pořád věřím a doufám. Nevím, jak dlouho tady budu. Ale chci si to užít. Každý den naplno a nelitovat ničeho,“ měla jasno dvojnásobná maminka, která se fanouškům ukázala během Vánoc, ale na posledním videu je zřejmé, že má problémy s řečí. Pak se odmlčela...

Těsně po Velikonocích, v úterý 2. dubna, přišla smutná zpráva – Denisa svůj letitý boj s krutou nemocí prohrála. 

Tyto řádky se nepíší lehce, ale naše Deniska dnes prohrála svůj boj s těžkou nemocí a bila se statečně, až do samého konce. Naše bolest je veliká, ale upřímně věříme, že už je jí lépe. Děkujeme všem Denisčiným kamarádkám a kamarádům, za neskutečný zájem, podporu a pomoc při péči o ni. Neznáme nikoho, kdo by měl kolem sebe tolik opravdových a aktivních přátel jako ona, ta péče nás celou dobu neskutečně dojímala,“ stojí v prohlášení rodiny.

Fotogalerie
24 fotografií