Z Divadla Na Zábradlí odešel Leoš Noha ze zdravotních důvodů - kvůli problémům se srdcem měl na jevišti problémy své role udýchat. Často se musel uprostřed hraní zastavit a popadnout dech. To mu ale samotnému vadilo. „Nechtěl jsem, aby lidi koukali na mě zadýchaného,“ svěřil se v rozhovoru na ČT24. „Diváci mi to odpustili, ale já sám cítil, že oni za své peníze mají právo se kouknout na čistý představení, kde hraje čerstvej, dobrej herec.“ 

Lékař mu pak oznámil šokující informaci - že mu srdce pracuje jenom na 14 %. Okamžitě byl zařazen na pořadník na transplantaci tohoto orgánu. „To pro mě v tu chvíli byl docela šok,“ prozradil s tím, že ale tušil, že se mu jeho bohémský život trochu vymstí... „Já nikdy nevynechal žádnej mejdan a byl tam pokud možno co nejdéle... Tak jsem samozřejmě přestal se svým vrcholovým kalením - z ligy mistrů jsem přestoupil do okresního přeboru,“ žertuje dnes.

Video
Video se připravuje ...

Leoš Noha: Přízeň přetrpím, mám radši, když jsou lidi naštvaní! Luboš Procházka

Tato změna životního stylu a to, že se chová podle svých slov „mravněji“, mělo na zdravotní stav herce, co září ve výše zmiňovaném seriálu v roli „hodného estébáka“ Hory, velmi pozitivní vliv. Výrazně se totiž zlepšil - aktuálně prý jeho srdce jede na 40 % a transplantace zatím není na hlavním pořadu dne. Noha, jenž mimochodem svou hereckou kariéru začínal jako osvětlovač v Činoherním studiu v Ústí nad Labem, kde také začal hrát své první malé role, se tak opět vrátil k divadlu - bude k vidění na Letních Shakespearovských hrách. 

Fotogalerie
39 fotografií