Přestože se herec Pavel Kříž objevil v řadě snímků, nejvíce diváckých srdcí si získal jako středoškolák, medik a později lékař Štěpán Šafránek z oblíbených komedií o Básnících. Hlavní roli ztvárnil ve všech šesti filmech. Od těch dob se toho hodně změnilo a ze sympatického holobrádka je dnes charismatický muž s šedivým strništěm.

Právě tuhle vizáž odhalil totiž umělec, známý i ze seriálů Místo zločinu Ostrava, První republika nebo Krejzovi, na sociální síti. Sdílel se svými příznivci „malý kousek kanadského nebe“, což bylo několik snímků, které vznikly během výpravy na běžkách s jeho druhou manželkou Jolanou, kterou pojal za svou po tragickém skonu své první paní.

Video
Video se připravuje ...

Básníci pošesté: Podívejte se na ukázku z filmu Jak básníci čekají na zázrak youtube.com

Ve sportovním oblečení a s kulichem na hlavě byl známý herec málem k nepoznání - především proto, že mu obličej notně neobvykle zdobily vousy. Díky úsměvu, co se ani po letech nijak nezměnil, byl však snadno identifikovatelný. „Prima vás zase vidět!“ shodovali se Křížovi příznivci v komentářích.

Za tyto momentky zachycující jeho aktuální vizáž se dočkal takzvaných lajků i od řady svých kolegů z filmové branže - například od herečky a dabérky Stanislavy Jachnické (58), herečky Kristýny Hrušínské (38) nebo třeba režiséra Bisera Arichteva (47), který s Křížem natáčel výše zmiňovanou První republiku.

Fotogalerie
34 fotografií