„Studovala jsem na konzervatoři obor muzikál, ale herectví byl vždycky můj sen. Do pohádky jsem dělala konkurz na dvorní dámu, ale nakonec je z toho princezna,“ radovala se na natáčení Jasmína, která si zahrála třeba s Lucií Vondráčkovou (43), Pavlem Křížem (62), Ladislavem Korbelem (36) nebo právě Adamcovou, která si vedle režie coby producentka svěřila i jednu z vedlejších rolí.

„Filmové pohádky jsou český fenomén, v Kanadě je ta poetika úplně jiná, ale v Telefilmu Canada zajásali, že to bude první jejich film točený na krásných českých zámcích,“ prozradila Adamcová, která v Kanadě žije od 90. let, kdy se tam vdala.

Adamcová, v Česku známá převážně jako herečka a moderátorka, díky roli v Tankovém praporu označovaná jako „četařka Babinčáková“, se v Kanadě věnuje filmové produkci a režii jako Tina Adams. S Lucií Vondráčkovou už natočila filmy Dokonalý polibek, Hotel Limbo nebo My Wacko Parents. „Princezna musí být mladá a krásná, mně Martina svěřila postavu, která se jmenuje Trdlo,“ smála se Lucie.

Video
Video se připravuje ...

Natáčí se česko-kanadská pohádka Princezna na hrášku: Adamcová je stávkokaz! Petr Macek, Lukáš Červený

Protože Adamcová hrála i v několika amerických filmech, je členkou tamní herecké asociace, která je právě ve stávce. Tím, že teď točí v Česku, by tak mohla být brána jako stávkokaz! „Spoléhám na to, že se jedná z poloviny o českou produkci. V každém případě si mail otevřu raději až po natáčení,“ žertuje Martina s tím, že snad si nezpůsobí problémy. 

Video
Video se připravuje ...

Tohle je nový filmový objev: Jasmína Houf bude Princezna na hrášku! Petr Macek, Lukáš Červený

Fotogalerie
20 fotografií