S Ricem Ocaskem žila Pavlína Pořízková od roku 1989. Měli spolu dva syny a působili jako harmonický pár. Nedlouho před muzikantovou smrtí se však odcizili a začali se rozvádět. Ric dokonce do své závěti uvedl, že si nepřeje, aby po něm jeho žena cokoliv zdědila – bývalá modelka a současná spisovatelka se však soudila a přece jenom jí po jeho skonu přistála na účtu nemalá částka. Na manžela často vzpomíná – v den, kdy by mu bylo osmdesát, nahrála na sociální síť jeho fotku.

Ta vznikla během jeho posledních narozenin, které společně slavili. „Byli jsme ubytovaní na malém ranči někde v Texasu, kluci a my, jako součást výletu, který začal v Dallasu a skončil v St. Louis,“ popsala snímek usmívajícího se frontmana skupiny The Cars. „O naše manželství jsem bojovala roky a tohle byl poslední pokus. Řekla jsem mu, jak smutná, osamělá a nežádoucí se cítím. Říkal mi, že si mě bude zase namlouvat zpátky. Tento výlet začal s takovou nadějí...“

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Pořízková s přítelem Jeffem: Nečekala, že před 60 potká lásku! Markéta Reinischová

Ta se však ukázala jako planá. „Každý okamžik, každou minutu byla možnost, že se ke mně zase přiblíží. Netřeba dodávat, že to nikdy neudělal. Přesto, když jsme byli všichni pohromadě, my čtyři, třeba v takovém levném barbecue podniku u silnice, což tehdy bylo jediné místo dostatečně blízko a otevřené v noci, byl svět v pořádku,“ posteskla si rodačka z Prostějova.

Ačkoliv s manželem se jí pouto už obnovit nepodařilo, zůstali po rozchodu přátelé a ona se o něj starala v době, kdy se zotavoval po operaci. Byla to dokonce ona, kdo ho našel mrtvého poté, co podlehl srdeční chorobě a rozedmě plic. Dlouho se jí pak vyhýbalo partnerské štěstí – lásku však nakonec našla ve scenáristovi Jeffu Greensteinovi (61), který stojí například za úspěšným seriálem Will & Grace.

Fotogalerie
83 fotografií