Pavlína Pořízková se snaží světu dokázat, že i ženy s šedesátkou na krku dokážou být smyslné a sexy, přestože v očích současné „kultury mládí“ jsou považovány za nudné babičky. „Být žádoucí znamená mít moc. Síla souhlasu. Máte to, co všichni chtějí, a je ve vaší moci rozdávat to, komu chcete,“ zamyslela se na sociální síti. „Faktor potřebnosti mužů a žen je na opačných stranách věkového spektra. Žena s věkem ztrácí svou moc – a muž ji získává.“

Rodačka z Prostějova, která už jako teenagerka udělala díru do světa a zářila na obálkách prestižních časopisů, si dnes uvědomuje, že zatímco snímky svlečených mladých žen jsou přirozeným poutačem pánské pozornosti, u dam určitého věku je to... trochu jinak. „Fotka starší ženy vystavující své křivky je nepřirozená, zoufalá prosba o pozornost, jež vypadá jen smutně a pateticky,“ má jasno. Proti tomu se však snaží bojovat vlastním tělem. A to zcela doslovně.

Video
Video se připravuje ...

Pavlína Pořízková s přítelem Jeffem: Nečekala, že před 60 potká lásku! Markéta Reinischová

Nastavení „patriarchálního světa, ve kterém jsou ženy většinou ceněny pouze jako chovný druh“, vzdorovala tím, že sama na sobě všem dokázala, jak fotografie zralé ženy, která ví o sexu všechno“, je lepší než fotografie dívky, která o tom nic moc neví“. Sdílela náramně smyslný záběr, na němž má volně spuštěnou polovinu šatů, zatímco pánská ruka, která, jak sama uvedla, patří jejímu aktuálnímu partnerovi Jeffu Greensteinovi (61), jí zakrývá jedno ňadro.

Tento snímek ovšem ve světě sociálních sítí vzbudil poprask a byl zcenzurován (a vzápětí zase navrácen) z jejího profilu. „Svým způsobem to dokonale ilustrovalo můj názor na sex a fakt, že starší žena je společenské tabu,“ ušklíbala se Pořízková a na prudérnost některých svých followerů reagovala po svém – „jen tak pro radost“ nahrála na svůj instagram momentku, která ji zachycuje s rozhaleným kabátem, pod nímž má jenom kalhotky a podvazky.

V naší galerii můžete posoudit sami, který ze záběrů je odvážnější!

Fotogalerie
93 fotografií