Už odešli rodiče a bratr Zdeněk se nedožil ani 30 let. Zahynul tragicky spolu se svou snoubenkou, když je naboural nedaleko Boskovic cizinec!

Dva hroby

I proto Dan Nekonečný sní věčný sen nejen na pražských Malvazinkách, ale také v rodných Boskovicích. Sestra Lenka si totiž přála, aby mohl být pohřbený právě vedle bratra Zdeňka a jejich rodičů... Zpěvák zemřel podle pitevní zprávy v domku v Řeporyjích přesně před pěti lety, tedy 23. 3. 2019. V koupelně jeho bezvládné tělo našli ale až o tři dny později!

Černé proroctví

Bydlel totiž už sám, jeho životní partnerka, podnikatelka Zuzana Kardová (61), se po 19 letech soužití odstěhovala. „Najednou jsem potřebovala být sama, Dan to nechtěl, ale odešla jsem, i když jsme přáteli byli dál,“ přiznala. „Ale řekla jsem, že kvůli svému způsobu života do pěti let zemře. Bohužel se to vyplnilo...“ dodala Zuzana, která se o zpěvákův popel podělila s jeho jedinou žijící příbuznou, sestrou Lenkou.

Film sestra zakázala!

Sestra Lenka také rozhodla, že o Danovi nevznikne film. Chtěl ho natočit režisér Dan Pánek (36), autor loni uvedeného filmu Děti Nagana. Oslovil jedinou příbuznou, ale ta to naprosto striktně odmítla. Měla nejspíš strach, že by ve filmu mohlo být i to, že se Nekonečný třikrát léčil ze závislostí. Přitom právě to ale svědčí o tom, že byl hrdina a stavěl se ke svým neduhům čelem.

Říkal si praotec

Zuzana nejvíc oceňovala, že Dan rád dělal svým blízkým radost. Bral ji a její dceru Terezu na dovolené, příjemné večeře, koncerty... „Terezu přijal jako vlastní. Říkal si praotec,“ prozradila Zuzana. Tereza také vložila do Danovy rakve dojemný dopis, v němž ujišťuje, že nikdy nezapomene a do konce svého života bude vzpomínat.

Ve skutečnosti byl Konečný

Na náhrobní desce je důkaz o tom, že na Nekonečného se Dan sám přejmenoval a bylo to jen jeho umělecké jméno. Jeho rodina totiž nesla příjmení Konečný.

S Gottem a Pilarkou

Danův hrob na Malvazinkách je nedaleko místa posledního odpočinku jak Karla Gotta (†80), tak Evy Pilarové (†80). Zuzana sem pochovala i svou maminku, kterou měl Dan rád.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Dana Nekonečného: Oslava místo pohřbu archiv Blesku

Fotogalerie
85 fotografií