Daniel Nekonečný měl pověst bonvivána, který si umí života jaksepatří užívat. Jeho koncerty připomínaly spíše divoký brazilský karneval, se spoustou třpytek, flitrů, barevných peříček, květin a ohňostrojů, a svou neutuchající energii tu a tam podpořil i látkami trochu nelegálními. Když celou Českou republiku zasáhla tragická informace o jeho smrti, k níž došlo v koupelně jeho pronajatého domku v Řeporyjích, mnozí uvažovali, zda právě drogy nebo nadměrná slabost pro alkohol nemohou mít na jeho předčasném konci svůj podíl.

Jenže jak Blesku prozradila Danova životní partnerka  Zuzana Kardová (61), příčinou jeho smrti bylo něco docela jiného - neléčený zvýšený krevní tlak, následný infarkt a otok srdce a mozku. „Testy na toxikologii byly negativní,“ zdůraznila Kardová, která společně se zpěvákem jednu dobu vychovávala svou dceru Terezu (32). Přestože v době zpěvákovy smrti s ním Kardová už pět let nežila ve společné domácnosti, těch 19 let, co spolu byli, nikdy úplně za hlavu nehodili.

VIDEO: Poslední slova Daniela Nekonečného (†52): Jsem v ráji...

Video
Video se připravuje ...

Poslední slova Daniela Nekonečného (†52): Jsem v ráji... Ples hotelu International Brno

I nadále zůstali přáteli, často se navštěvovali, a dokonce spolu probírali i své zdraví. I proto tato dáma věděla, že o svém vysokém tlaku Nekonečný vůbec nic netušil... „Občas si stěžoval, že má infarktové stavy, ale přičítal to únavě z vystoupení a také epilepsii, se kterou se léčil. V domě jsem našla lék, který bral na epilepsii. Na vysoký tlak tam nic nebylo. A ani nikdy neříkal, že by se s tím léčil. Kdyby to věděl, tak by tady s námi pořád byl,“ domnívala se Kardová.

Pohřeb, který mu jeho expartnerka společně s jeho sestrou Lenkou dopřála, nebyl ani tak smuteční tryznou jako spíše oslavou jeho života. Nechyběly tanečnice, ohňostroje ani známé tváře, například zpěvačka Ilona Csáková (51), kouzelník Pavel Kožíšek (51), moderátorka Lejla Abbasová (42), mim a bavič Václav Upír Krejčí (66) či zpěvačka Eva Pilarová (†80). Vedle té byl pak Nekonečný pohřben, na podzim loňského roku byly však jeho ostatky přesunuty na jiné místo. Fanoušci mu nosili k hrobu příliš mnoho dárečků a nebylo na ně dost místa...

Fotogalerie
92 fotografií