Pro skladatele a muzikanta je to rána. Ruce jsou jeho výrobní nástroj. V nemocnici dávali Maláska dohromady tři dny, než si ho jeho žena směla vyzvednout.

Díky za helmu!

„Skládal jsem hudbu k chystanému muzikálu Bestiář, který má premiéru již začátkem dubna. Šlo to dobře, už jsem měl vše skoro hotové, tak jsem se chtěl odměnit,“ prozradil Blesku Malásek. „Jel jsem se u nás v Modřanech projet na kole, a jak jsem se kochal, tak jsem se vyboural!“ popsal horké chvíle. „Naštěstí jsem měl helmu, takže hlava zůstala celá!“ svěřil se s úlevou.

Prsty hýbe

Pomlácený Malásek musel ale i tak do špitálu. „Mám obě ruce pochroumané, proto jsem moc rád, že je muzika napsaná a nedělám nikomu problémy,“ dodal muzikant, s nímž jsme ve středu telefonicky mluvili, zrovna když ho manželka vezla po třech dnech ze špitálu s rukama »v gypsu«.

„Prsty ale hýbe!“ zdůraznila úlevně jeho žena, která si domů vezla v hlavě celkem jasný plán. „Mám teď Petra v plné péči, kolo mu zamknu na petlici a zahodím klíč!“ dušovala se Morávková. Právě kolo byl přitom dárek od Petra manželce Daně k prvním společným Vánocům.

100 km denně

Petr s Danou jezdí už roky na dovolenou do Rakouska, kde na kolech objíždějí jezera. „Denně ujedeme i sto kilometrů. A poctivě je odšlapeme, žádné elektrokolo!“ prozradila Morávková nedávno v 7 pádech Honzy Dědka. A skutečně – fotkami z cyklovýletů po Česku i Rakousku se to na jejich sociálních sítích jen hemží!

Premiéra bude

Premiéra Bestiáře 3. dubna ohrožena není, vše bude podle plánu. Celý tým přeje Petru Maláskovi brzké a úplné uzdravení.

Video
Video se připravuje ...

Petr Malásek na pohřbu Marie Poledňákové: Byla to dobrá pozorovatelka života. Hana Höschlová

Fotogalerie
42 fotografií