Zpěvák Jan Bendig čelí obvinění z toho, že celou moučnou kauzu, při které ho měl na Českých slavících napadnout s moukou i rasistickými výrazy neznámý útočník, sám naplánoval. Zpěvák se ovšem tomuto obvinění brání zuby nehty. Tak či tak ale kvůli tomu přesunul svůj plánovaný koncert, který měl proběhnout v sobotu 16. března až na listopad.

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili, a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ vyjádřil se již před časem pro TV Prima mluvčí policie Richard Hrdina.

Bendig přesto navzdory vyjádření a šetření policie ale dál trvá na svém. Nejdříve se vymlouval, že žádné oficiální výsledky k celému případu od policie nedostal a k ničemu se nevyjadřoval. Pak přeložil koncert, což samo o sobě působilo dost podezřele. A nakonec se, jak to tak vypadá, rozhodl opět vše zapírat a přiklonit se ke svému původnímu tvrzení a hrát roli oběti. Což ostatně dokazuje i jeho výpověď pro magazín Showtime na Primě.

„O ničem jsem nevěděl, nebyli jsme domluvení. Já si trvám na tom, že jsem s ním nic neplánoval, nebyl jsem s ním v kontaktu, o ničem jsem nevěděl,“ uvedl Bendig.

Zmátl fanoušky

A jak to tak vypadá, svým rozhodnutím zrušit a přesunout plánovaný koncert umělec pořádně zmátl fanoušky. Někteří z nich totiž, jak se sám svěřil na sociální síti, na koncert stejně dorazili.

„Děkuju! Za to, že mám NEJLEPŠÍ fanoušky na světě. Dnes měl být můj velký koncert v O2 Universum, který se bohužel přeložil na nový termín a to sobotu 30. listopadu. Spousta z vás mi v poslední dny psala, že bohužel už nemůže zrušit letenky, zabookované hotely a tak do Prahy stejně dnes přijedete. Anebo, že byste mě stejně chtěli vidět. Dneska dorazilo například spoustu lidí z Anglie, Belgie, Švýcarska, dokonce i z Ameriky nebo z ostatních koutů Česka. Moc si toho vážím a omlouvám se ještě jednou za komplikace,“ pochlubil se zpěvák s tím, že někteří méně informovaní fanoušci se zakoupenými lístky na koncert omylem dorazili přes půl světa.

„Děkuju holkám z mého fanklubu, že se jim podařilo dnešní setkání právě před o2universum zorganizovat, a my se tak mohli vidět, obejmout se, vyfotit se a taky třeba zazpívat. Byl jsem vážně dojatej, kolik vás dorazilo, jak moc fajn to bylo a jakou podporu jsem od vás cítil. Slibuju vám, že to 30. 11. doslova zabijeme a bude to nezapomenutelný koncert i večer. Děkuji, že jste a že mi dáváte podporu, která mě nabíjí energií do další práce. Věřím, že toho letos zažijeme opravdu hodně a koncert tady v O2 Universum bude velkým vyvrcholením toho všeho. Jak já se těším na to všechno a hlavně na každého z vás. MILUJU VÁS!,“ zakončil dojatě zpěvák, který si zjevně z toho, že někteří jeho fanoušci dorazili „na koncert“ kvůli zakoupeným letenkám prakticky zbytečně, a stihli se proto spolu alespoň vyfotit, nic nedělá.

Video
Video se připravuje ...

Okolnosti vraždy mámy a dětí v Hořovicích. A Bendigovi řeší nepříjemnosti Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
89 fotografií