Poté, co policie konstatovala, že útok moukou na Jana Bendiga na Českém slavíku byl domluvený, se zpěvák obvinění vytrvale brání.

„Mám důkazy a mají je i moji právníci,“ řekl v podcastu Čestmír. Ten na youTube uvádí Čestmír Strakatý„Doufám, že dokážu, že v tom nemám prsty,“ dodal zpěvák, kterému hrozí až 50tisícová pokuta za křivé vysvětlení policii.

Vyplývá to ostatně z vyjádření policie ohledně incidentu z Českých slavíků.„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extremismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili, a z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivého vysvětlení a bude to předáno příslušnému správnímu orgánu k prošetření, kdy jim hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ uvedl k tomu pro Primu již dříve mluvčí policie Richard Hrdina.

Bendig nejprve tvrdil, že mu zatím žádné vyjádření o prošetření případu poštou nepřišlo, odmítal se tedy vyjadřovat. Odmlčel se a přeložil i svůj chystaný koncert v O2 areně. Nyní už nějakou dobu vehementně tvrdí, že o ničem dopředu nevěděl a s útočníkem rozhodně v kontaktu nebyl.

„O ničem jsem nevěděl, nebyli jsme domluvení. Já si trvám na tom, že jsem s ním nic neplánoval, nebyl jsem s ním v kontaktu, o ničem jsem nevěděl,“ uvedl Bendig například v Showtime na Primě, která ho nicméně teď znovu konfrontovala s tím, že má policejní usnesení, podle kterého Bendig za moučný útok platil. A ptala se ho také na to, proč byl útok moukou považováný za rasistický.

Od začátku jsem ve svém vyjádření říkal, že jsem to nebral jako rasistický útok,“ řekl Bendig s tím, že nic rasistického při útoku nezaznělo. A moderátorka Primy musela uznat, že policie nic takového neprokázala. Na čem se však policie usnesla, je, že Bendig za útok moukou zaplatil. To zpěvák odmítl s tím, že spolu se svými lidmi prokáže, že to on má pravdu. A dále řekl, že už se o tom s novináři nebude více bavit, Blesku nicméně na dotaz poslal reakci Bendigův manažer a partner Lukáš Rejmon: „K ničemu se už nebudeme vyjadřovat, protože vše co mělo být řečeno, řečeno už bylo. Čekáme na termín přestupkového řízení, kde předložíme důkazy naší neviny. Na té nadále trváme.“

Co zaznělo dříve?

Podle něj prý druhý účastník kauzy, tedy mladík, co na něj mouku vysypal, změnil výpověď ze strachu z trestu. Přece jen už prý nějaký škraloup má, navíc incident byl vyšetřován též jako rasistický útok. Zda se Honzovi podaří prokázat, že v tom prsty neměl, jak tvrdí, nebo se ukáže, že policie chybu neudělala a zpěvák jen neodhadl, co všechno může neškodná akce s moukou rozpoutat, ukáže zřejmě až čas.

Video
Video se připravuje ...

Jan Bendig vs Marsell Bendig: Další Blesk Celebrity kvíz 

Fotogalerie
68 fotografií