Petra se do Obecního domu na večer plný luxusu, bohatých firem a zářivých celebrit moc těšila. Zpěvačku ale z minuty na minutu nečekaně zradilo zdraví a s tím se nedá nic dělat.

„Večer před Obecním domem jsem vystupovala na plese v Ústí nad Labem, tam už jsem odzpívala v horečkách. Doufala jsem ale, že to do rána vyležím,“ řekla Aha! Janů.

Když se Petra ráno vzbudila, bylo jí ještě hůř. Sotva mluvila a rtuť teploměru ukazovala 39 °C! Janů tedy nelenila a šla okamžitě k lékaři. Ten diagnostikoval těžkou virózu a důrazně doporučil večer na plese nevystoupit, a to nejen kvůli horečkám, ale i proto, že zpěvačce už mezitím viróza sedla na průdušky, což je zvlášť pro zpěváky velmi nebezpečné.

Zpěvačka se tedy pořadateli plesu okamžitě omluvila a samozřejmě si také nechala vystavit neschopenku. „To kdyby ji potřeboval pořadatel,“ sdělil Aha! Petřin manažer René Kekely.

„Strašně mě a celou moji kapelu Amsterdam ten Obecní dům mrzí. Ležím ale čtvrtý den v posteli a zdá se, že mi je fajn. Musí. Ve čtvrtek s Amsterdamem zpívám v Jindřichově Hradci a potom mě čekají další plesy. Nemůžu si dovolit marodit,“ míní Petra.

Na jubilejní, 10. ročník Česko-Slovenského plesu si Petra nechala ušít speciální róby. Kalhotový kostým a šaty. Teď doufá, že obé ještě využije na jiných plesech. Ty už ale nebudou pod záštitou prezidentů obou republik a neproběhnou v takovém lesku.

Není jediný rok, kdy by Petra Janů nemusela rušit kvůli viróze koncerty. Na nachlazení a chycení virů je náchylná víc než kdokoli jiný. A poslední roky má z onemocnění vždycky hrůzu. Covidu se bojí jak čert kříže. A není divu, vždyť vybil poslední zbytky její rodiny.

Video
Video se připravuje ...

Petra Janů o Hance Zagorové: Pamatovat si ji budu se sklenkou šampíčka. Lucija Veselá

Fotogalerie
29 fotografií