Když vypadne signál, má zpěvačka smůlu, pomoci se jen tak nedovolá. Naposledy Petře telefon vypadl 24. května. „V tomto případě jsme ihned po nahlášení poruchy vše řešili a již další den byla závada na vnitřních rozvodech linky odstraněna a služby byly plně obnoveny, přestože bylo nutné vyslat technika přímo na místo,“ uvedla mluvčí společnosti O₂ Zachariášová.

Petra Janů je ale naštvaná – a není divu: „Už se stalo, že výpadek byl totální a nešlo zavolat ani na tísňovou linku. Kdyby se tu něco stalo, není šance na pomoc,“ zaútočila před pár dny zpěvačka na svého operátora a dodala: „Už mě to vážně štve. Tohle není jednadvacáté století, ale osmdesátá léta. A neschopnost největšího telefonního operátora doslova děsivá.“

Řešení by tu bylo, jenže bez finanční spoluúčasti zpěvačky to nepůjde. „Vzhledem k nízkému osídlení lokality nemáme možnost nabídnout řešení, které by nevyžadovalo finanční spoluúčast uživatelů,“ vysvětluje mluvčí O₂ Zachariášová s tím, že na dostupnost mobilního signálu má vliv mnoho faktorů, mezi které patří také hustota zeleně anebo členitost krajiny.

A co na to Petra Janů? „Chápu, že žiju na samotě u lesa a s mobilem to není jednoduché. Budu moc ráda, když mi O₂ vysvětlí tu finanční spoluúčast a třeba se nějak domluvíme,“ je už smířlivější zpěvačka, která má naštěstí na chalupě i pevnou linku. „Visím tedy na pevné. Je to protivné, ale nezblázním se. A čekám na nabídky O₂,“ snaží se hodit do pohody zpěvačka, která celé léto koncertuje a nehodlá se vysilovat hašteřením s mobilním operátorem.

Video
Video se připravuje ...

Petra Janů slaví 70 let. Videohub

Fotogalerie
47 fotografií