Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Silvestr na Nově: Tak slavili Gott, Zagorová nebo Bartošová! Co čeká diváky letos?

/
  • Jak se slavilo na Nově na Silvestra v roce 2000? Hosty zábavné show byly ty největší pěvecké hvězdy.
    30. prosince 2023 ● 19:08

    Hvězdy jako Karel Gott (†80), Iveta Bartošová (†48), Hana Zagorová (†75), Eva Pilarová (†80) či Petra Janů (71) nebo Helena Vondráčková (76) bavily diváky u televizních obrazovek během velkolepých oslav nového tisíciletí v roce 2000. Podívejte se společně s námi, jak tehdy probíhaly přípravy na zábavný večer na TV Nova. 

  • 1.

    Novotný moderoval bez scénáře

    Oslavy milénia, tedy nového tisíciletí byly v roce 2000 po celém světě velkolepé. Ve velkém se slavilo i na Nově, kde se největší pěvecké hvězdy sešly na natáčení speciálního zábavního pořadu. Toho se ujal a celým večer provázel tehdy ostřílený a oblíbený moderátor Petr Novotný. Společně s autory Gustavem Oplustilem, režisérem Jiřím Adamcem a Radanem Dolejšem vytvořili scénář, který čítal 457 stran. Ale Novotný ho nakonec vůbec nepoužil. Celý Silvestr na Nově v roce 2000 odmoderoval, jak se říká, z patra. Zkrátka improvizoval a diváky velmi pobavil. 

  • 2.

    Show plná pěveckých hvězd

    Na takovém významném večeru nemohly chybět ty největší osobnosti hudebního světa. Jeviště tehdy patřilo dnes už bohužel zesnulým pěveckým legendám. Publiku a divákům u televizních obrazovek zazpíval mistr Karel Gott, Hana Zagorová, Eva Pilarová, Naďa Urbánková či Iveta Bartošová

    V zábavném pořadu nechyběly ani dámy jako Petra Janů, Helena Vondráčková, muzikálové trio Bára Basiková, Leona Machálková a Ilona Csáková. Právě těm jednu momentku z večera zachytila na fotoaparát Eva Pilarová. Naďa Urbánková s Marcelou Holanovou se pro změnu vyzuly z lodiček a nechaly odpočinout nohám.

  • 3.

    Silvestr 2000 v číslech 

    6. listopad byl prvním natáčecím dnem a až do 22. listopadu, kdy vše skončilo, se na scéně vystřídalo na 500 účinkujících, z toho 168 sólistů. V úterý 21. listopadu, kdy se „dělalo“ finále, tedy půlnoční přípitek, byl na dočasném jevišti přítomen impozantní počet 152 umělců. 

    Nejkratší pracovní den byl 10 hodinový, nejdelší 16 hodinový, snímalo se ze šesti kamer, ateliér navštívilo celkem 13 000 diváků, hrálo 22 kapel, slyšeli jsme 50 sólových písní, 8 směsek a 13 scének.

  • 4.

    Silvestr na Nově 2023

    Poslední den v roce na Nově bude plný zábavy, radosti, smíchu a ve společnosti dobrých přátel. Moderování zábavného pořadu Tvoje tvář má známou tvář: Noc plná hvězd, kterou Nova uvede ve 22. hodin, se měla zhostit moderátorská dvojice Ondřej Sokol a Aleš Háma. Jenže ti se hned v úvodu zasekli ve výtahu a bohužel to vypadá, že se je nepodaří vyprostit jen tak. 

    Diváky tak mezitím pobaví hvězdní hosté jako Jiřina Bohdalová, Karel Šíp, Patricie Pagáčová, Leoš Mareš či Václav Kopta a sourozenci Adéla a Dalibor Gondíkovi. A pochopitelně nebude chybět ani zpěvačka Monika Absolonová, ta bude mít krásnou příležitost moderátorům vrátit jejich nejapný vtípek před Českým slavíkem. 

  • 5.

    Vtípek na Absolonovou

    Monika Absolonová letos poprvé získala sošku Českého slavíka, když se mezi zpěvačkami umístila na 3. místě. Jenže až do poslední chvíle si myslela, že si z ní moderátoři Sokol s Hámou dělají legraci. „Když ve Fóru Karlín zaznělo moje jméno a já si měla jít pro bronzového Slavíka, ještě na schodech, které vedou na pódium, jsem si myslela, že si ze mě Ondra s Alešem vystřelili. Cenu mi předával Sagvan Tofi, což je taky známý vtipálek, a já se vzhledem k tomu, že Slavíky opravdu nejsem zvyklá vyhrávat, připravovala na to, že to celé je jeden velký fór, který předchází serióznímu předávání. Těm třem by něco takového bylo ostatně podobné! To ale samozřejmě myslím s veškerou láskou,“ prozradila před Silvestrem Absolonová. 

  • 6.

    Speciální díl Na lovu

    Na diváky na Silvestra ve 20:40 čeká speciální díl oblíbené vědomostní soutěže Na lovu. O výhru, která bude věnována na charitativní účely, budou bojovat moderátor Leoš Mareš, zpěvačka Monika Absolonová, módní návrhář Osmany Laffita a Vojtěch Dyk. V tomto speciálu se objeví všech pět lovců a dokonce i Aleš Háma v roli asistenta Ondřeje Sokola.

    „Přiznám se, že noc před natáčením jsem nespal. Pustil jsem si Na lovu a zjistil jsem, o jaký pořad jde. Nevím, zda si pozváním ze mě nedělají srandu. Zaprvé Ondra Sokol mluví strašně rychle. Vůbec ničemu nebudu rozumět. A zadruhé já jsem nikdy nebyl moc chytrý ve škole. Moje máma musela podplácet učitele, abych nepropadl,“ říká s nadsázkou módní návrhář Osmany Lafita a herec a hudebník Vojtěch Dyk pokračuje: „Soutěže moc nevyhledávám, ale řekl jsem si, že musím udělat výjimku, abych nebyl úplný asociál. Chci poznat nové lidi. Třeba Leoše Mareše jsem dosud nikdy nepotkal. Je tu dobrá parta a zatím jsem beze strachu. I když asi celý národ zjistí, že intelektuála jen hraju.“

     

    Fotogalerie
    29 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

Uživatel_5575152: Zábava co bohužel nepotěší

(30. 12. 2023 21:39)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy