Dcera krále Miroslava z kultovní pohádky Pyšná princezna (1952) se stále usmívá a energie má na rozdávání. „Každý problém beru jako výzvu,“ otevírá Veronika svou 13. komnatu.

Vzácný úkaz

Když byla s prvním synem Valeriánem na mateřské, točila dokonce videa, jak s jednou rukou přebaluje a stará se o dítě. „Protézu jsem nějaký čas nosila, ale zjistila jsem, že je pro mě nekomfortní. Když jsem třeba doháněla tramvaj, mlátila mě do boku,“ popisuje půvabná tmavovláska, která pracuje jako moderátorka v dětském Pigy rádiu a moc ji to baví.

Ve škole ji braly děti jako něco vzácného, obdivovaly ji. Spolužačka dokonce prosila, zda by jí směla odnést protézu do šatny po hodinách tělocviku, na které si ji sundavala...

Chuť k životu

Poprvé se Veronika vdala, když ji zaměstnali v Plzni. Tam také porodila prvního syna a i po rozvodu zůstali s exmanželem v pohodě. S druhým mužem Michalem Součkem mají šestiletého Sebastiana. I s ním si ráda zazpívá, a nejen proto, že provozuje karaoke. „Šla jsem do třinácté komnaty, abych lidem předala něco pozitivního. Dodala jim sílu a chuť k životu,“ říká vesele. A přidává své motto: „Na všem špatném hledám něco dobrého!“

Její 13. komnatu můžeme vidět dnes ve 21:30 na ČT1.

Táta jí chybí... Od devatenácti let!

Táta Ráž měl Veroniku dost pozdě, až jako čtvrté dítě v pořadí. Když jí táhlo na dvacet, táta jen tři dny po 77. narozeninách, jež prý oslavil ve výtečné kondici, náhle zemřel! Byla to pro ni velká rána, ze které se dlouho dostávala. „Volala jsem mu, ale nezvedal telefon. Maminka za ním jela a pak mi řekla tu smutnou zprávu...“ vzpomíná Veronika.

Čtyři děti od tří žen

Vladimír Ráž měl s herečkou Sašou Myškovou (101) syny Martina (74) a Davida, který ale náhle zemřel v pouhých 8 měsících. Pak se Ráž oženil podruhé s »Pyšnou princeznou « Alenou Vránovou (91). Jejich jediná dcera Markéta (†55) se v roce 2014 upila k smrti. Třetí ženou slavného herce byla o 28 let mladší Olga Hnátková, s níž měl právě Veroniku.

Video
Video se připravuje ...

Pyšná princezna Krasomila: Milostný život herečky Aleny Vránové přerostl v medializovaný skandál Videohub

Fotogalerie
26 fotografií