Oznámení si Lucie nachystala na nedělní večer. „Milí fanoušci, chtěli bychom vám oznámit, že David Koller se rozhodl opustit skupinu Lucie. Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin. David by se rád věnoval především svojí kapele a rodině. Lucie jede dál, připravuje nové album a oslavy čtyřicátých narozenin,“ oznámila kapela na Facebooku. Zpěvák to po chvíli na svém profilu potvrdil. 

Co ale bylo skutečným důvodem k jeho již druhému odchodu? Koller skupinu opustil na přelomu roku 2005 a 2006.  „O jeho odchodu jsem se dozvěděl stejně jako kdokoli jiný, z ČTK,“ řekl Robert Kodym (56). Teď o tom aspoň členové Lucie věděli. 

Video
Video se připravuje ...

Michal Dvořák z Lucie: Proč přišel jak na maškarní? A ukázal celou rodinu! Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

„Žádný vyloženě konkrétní moment v mém rozhodnutí roli nehrál. Opustit jednu kapelu a uvolnit si tak v uvozovkách ruce bylo téma, ke kterému jsem se opakovaně v minulém roce vracel. Zvlášť v momentech, kdy jsem současně zkoušel a hrál se svou kapelou, s Lucií, k tomu přišlo zkoušení s Jasnou pákou, v hlavě další nápady... Zkrátka sedět zadkem na tolika židlích mě začalo vyčerpávat. Chtěl bych dělat hudbu pořád rád a naplno, nechci tolik sprintovat a dělat kompromisy, ze kterých potom nemám dobrej pocit,“ řekl v rozhovoru pro headliner.cz David, který popírá jakékoliv hádky a rozpory. 

„Fungujeme pořád stejně, co se týče plánovaných akcí, které nás spolu ještě čekají. Na tom se nic nemění. Na naše plánované turné v rámci festivalu Hrady se těším. A jaké jsou mezi námi vztahy? To asi není otázka jen na mě, ale mám-li mluvit za sebe, já mám všechny z kapely rád.“ 

Po jeho odchodu bude Lucie dál pokračovat ve vystupování. „Je to přeci jeden ze scénářů, který se nabízí. Lucii budu dál nakloněn, k tomu nemusím být její aktivní člen,“ tvrdí zpěvák a dodal, že s ním odchází i jeho syn, jenž je bubeníkem. „Adam odchází na základě vlastního rozhodnutí.“ 

Otázkou je, zda zpěváka v kapele nahradí někdo nový? Je možné, že nikdo, protože hodně písniček zpívá Robert Kodym a zbývající členové Michal Dvořák (58) a P.B.CH. (59) ho skvěle doplňují. 

Fotogalerie
45 fotografií