Milí fanoušci, chtěli bychom vám oznámit, že David Koller se rozhodl opustit skupinu Lucie. Rozcházíme se v dobrém a dohodli jsme se, že společně odehrajeme všechny nasmlouvané koncerty do konce letních prázdnin. David by se rád věnoval především svojí kapele a rodině. Lucie jede dál, připravuje nové album a oslavy čtyřicátých narozenin,“ stojí ve stručném prohlášení.

A ve stejném duchu se nese i prohlášení David Kollera na jeho sociálních sítích. "Po dlouhých úvahách jsem se rozhodl, že odcházím z Lucie. Hraní s Lucií bylo fajn a teď se chci věnovat především svojí kapele a rodině," uvedl Koller na Instagramu.

David Koller sice nestál u prvních krůčků Lucie, ale do sestavy naskočil už v roce 1987 a stál za výrazným úspěchem této tuzemské rockové bandy. Působil ale také v řadě dalších skupin, komponoval filmovou hudbu a hlavně se od roku 1993 věnuje také svým sólovým projektům a své druhé kapele. Byl velmi hudebně aktivní také v letech, kdy si Lucie dala pauzičku (2004 - 2012).

A nutno dodat, že tento odchod z kapely není Kollerův první. Na přelomu let 2005 a 2006 došlo totiž k hudebnímu rozchodu P.B.CH, Roberta Kodyma a právě Davida Kollera. Ten nakonec kapelu opustil (ne zrovna v dobrém) a nějakou dobu trvalo, než se skupina znovu sešla v nejsilnější sestavě.

Je tentokrát Kollerův odchod ze skupiny definitivní, nebo ne? To ukáže až čas... Pro fanoušky je nicméně skvělou zprávou, že se kapela domluvila na odehrání všech koncertů až do konce léta.

Anketa

Vrátí se David Koller ještě do Lucie?

Ano
Ne

Fotogalerie
16 fotografií