Televizní stanice Barradov Jaromíra Soukupa přestala v půlce ledna v noci na sobotu 20. ledna po jedné hodině ráno vysílat - na obrazovce se tehdy objevil pouze monoskop. Televizi totiž vlastní Soukupova společnost Empresa Media, která se potýká s dluhy. A právě kvůli neuhrazení pohledávek za energie byli odstřiženi od proudu, a tak funguje nyní za pomoci agregátů. Jenže to je, jak se ukazuje, velký problém. 

Obyvatelé nejednoho z blízkých domů v sousedství barrandovského areálu jsou notně nespokojení a obrátili se na hygienickou stanici, aby proti zdroji permanentního hluku zasáhla. „Aktuálně Hygienická stanice hlavního města Prahy zahájila příslušné šetření s cílem zjištění všech důležitých informací a okolností tak, aby mohlo být v co nejkratší době zajištěno měření hluku,“ citovaly jejich mluvčího Zbyňka Boublíka Novinky.cz.

Lidé, co v okolí Barrandovské vyhlídky bydlí, vše řeší i na sociální síti. „Pokud se chcete bránit rušení nočního klidu z generátorů Jaromíra Soukupa, máte možnost jednotlivě vznést stížnost na Hygienickou stanici Prahy, či podat podnět ke měření exhalaci a nadměrné hlučnosti. Dále můžete volat PČR pro rušení nočního klidu,“ apelují na své sousedy. 

Pražští hygienici, kteří se záležitostí již několik dní zabývají, budou moct podniknout další kroky až po patřičném prošetření. Soukup by tak mohl mít na triku další malér, a jediné, co ho v poslední době může těšit, je vítězství v Clash of the Stars - ačkoliv i to bylo spíš Pyrrhovo. Vyhrál jenom proto, že jeho soupeř Aleš Bejr (46) nerespektoval pravidla boxu a byl diskvalifikován.

Video
Video se připravuje ...

Jaromír Soukup v Clash of the stars: Proboha, do čeho to jdu? David Turek

Situace lidí v okolí však v současné chvíli nevyhlíží zrovna nejlépe. S hygienou sice někteří z nich komunikují, ale ne s pozitivním výsledkem... „Snaží se, mají několik desítek stížností, už provedli nějaké měření, ale bohužel se jim stále nepodařilo dohledat reálného majitele oněch agregátů. Dokud toto nezvládnou, tak jsou prakticky bezmocní,“ posteskl si na facebooku jeden z nich dovolávající se zákona o ochraně veřejného zdraví.

Fotogalerie
61 fotografií