V září 2022 Veronika Žilková pořídila své dceři druhého koně, se kterým se Kordula Stropnická hned sžila. Stačily jim pouze dva tréninky a už spolu s kobylou vyrazily na parkurové závody Českého skokového poháru. V sedle Cornelie Kordula projela trať všech tří závodů úplně čistě, bez kontaktu s překážkami a bez trestných bodů.

Denně pak musela nejen tuto kobylu, ale i svého prvního koně jezdit. Jenže rok nato se Cornelie zranila. „V září to vypadalo, že ji možná budeme muset utratit kvůli zranění na šíji, které se už dlouho léčí, ale koníček se z toho dostal. Teď se jenom modlíme, aby zabrala rehabilitační alternativní metoda – a to je přikládání pijavic. Pijavice se běžně používají u lidí na léčbu burzitidy, protože to je onemocnění, které mají lidé ve svých kloubech,“ přiznala v pořadu Showtime Veronika Žilková s tím, že kobyla, které říkají po domácku Kordula, je na tom nyní mnohem líp.  

Momentálně se kůň léčí a Stropnická na něm stejně nejezdí. „Kordulka je ve škole, nesmí vůbec chybět, letos maturuje. Pak ale doufám, že se obě spolu vrátí na závodiště,“ dodala Žilková, která chodí koně pravidelně navštěvovat.

Video
Video se připravuje ...

Krásná Kordula (16) a Žilková na vražedných podpatcích: Měla by si vydělat na mole. Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
34 fotografií