Mladá jezdkyně měla z těchto závodů obtížnosti Z a ZL, tedy s výškou překážek 100 a 110 cm, trochu obavy. Chystala se na ně totiž na svém novém koni, juniorské šampionce Cornelii K (13), kterou získala teprve před dvěma týdny a v tréninku ji jela pouze dvakrát.

„Vybrala jsem si ji podle jejího stylu skákání, který mi vyhovuje,“ popsala Aha! Kordula své první zkušenosti s novou kobylkou. „A úplně úžasné je, že její původní majitel jí říkal Kordy, stejně jako my říkáme doma Kordule,“ zmínila Veronika.

Bez trestných bodů

Nakonec vše dopadlo nad očekávání dobře. V sedle Cornelie K Kordula projela trať všech tří závodů úplně čistě, bez kontaktu s překážkami, a tedy i bez trestných bodů.

Dvakrát se tak umístila na 10. a jednou na 19. místě z celkem až 50 závodníků a na prémiích získala 2 x 450 Kč. „Tu minutu, co Kordulka ten závod jede, ani nedýchám,“ svěřila Aha! máma Žilková. Překážky Kordula překonávala bravurně i přesto, že zatím za sebou měla jen 12 startů.

„Jasně že se o ni bojím. Mateřská láska je ale o tom vidět svoje dítě co nejšťastnější,“ vysvětlila svůj postoj k věci. „A když teď vidím, jak je po těch závodech šťastná, tak mi to za ten strach stojí,“ dodala herečka s pohnutím. 

Na závody Kordulu Veronika sama dovezla v dodávce pro koně, tzv. horseboxu.

Video
Video se připravuje ...

Krásná Kordula (16) a Žilková na vražedných podpatcích: Měla by si vydělat na mole Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
54 fotografií