„Zemřela ve věku 90 let v noci na Štědrý den ve svých jižních Čechách v Jindřichově Hradci v úzkém rodinném kruhu a fantastické péči místních lékařů,“ uvedl Hančl. V souladu s jejím přáním se nebude konat pohřební obřad, doplnil.

Knoblochová, přezdívaná Lady Dermacol, vedla Ústav lékařské kosmetiky a dvě desítky let byla prezidentkou Unie kosmetiček. Od roku 1990 byla v penzi, v kosmetickém studiu ale pracovala i poté a vedla rekvalifikační kurzy.

Rodačka z Prostějova a absolventka sociálně zdravotní školy stála v roce 1966 za zrodem značky Dermacol. Hitem se stal zejména krycí make-up, na jehož vývoji spolupracovalo Filmové studio Barrandov. Licenci na některé výrobky firmy posléze koupil i Hollywood. Knoblochová pracovala na vývoji produktů, organizovala předváděcí akce v zahraničí a pomohla prosadit značku na světové trhy. O kosmetice napsala také několik knih - Tajemství půvabu, Krása na dosah či Krása a čas.

Knoblochová se narodila 26. dubna 1933, byla dvakrát vdaná, měla tři děti a několik vnoučat. Deset let byl jejím partnerem známý cestovatel Jiří Hanzelka.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Ženy by měly už od rána pro manžela a děti vypadat dobře, tvrdí Lady Dermacol. Jiří Marek

Fotogalerie
8 fotografií