Kulturním klenotem večera bude slavnostní připomínka 200 let od narození Bedřicha Smetany. Smetanova síň Obecního domu v Praze, kde se galavečer tradičně koná, připomene všem hostům velikána hudby, jehož tvorba se stala základem kulturního mostu spojujícího naše národy. Právě inscenace jeho opery Hubička otevřela v roce 1920 Operu Slovenského národního divadla.

Slavnostní galavečer Česko-Slovenského plesu zpříjemní hostům svým vystoupením dvě legendy české a slovenské hudební scény, které si získaly publikum přibližně ve stejném období v 80. letech minulého století a v éře společné federace v anketě popularity získaly prestižní ocenění Zlatý slavík. Česká zpěvačka Petra Janů a slovenský zpěvák a skladatel Peter Nagy si svou fanouškovskou základnu a přízeň udrželi dodnes a jejich skladby jsou považovány za součást zlatého fondu česko-slovenské populární hudby. 

Video
Video se připravuje ...

Česko-Slovenský ples: Verešová ukázala vše! Markéta Reinischová

Rozmanitost talentů a zájmů a široký záběr od klasického swingu až po jazz a pop. Těmito slovy by se dala charakterizovat dvojice současných umělců, kteří jsou dalšími hvězdami Česko-Slovenského plesu. Slovenská zpěvačka Kristína a český zpěvák, skladatel, producent a herec Ondřej Gregor Brzobohatý se významně podílejí na hudební scéně nejen ve své domovské zemi, ale i v zahraničí. 

Hosté jubilejního 10. ročníku Česko-Slovenského plesu se mohou tradičně těšit také na vystoupení Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma se sólistkami Andreou Zimányiovou, Ivanou Regešovou a Zuzanou Gamboa, oblíbený krajanský folklorní soubor Limbora a mnoho dalších umělců a umělkyň v bohatém dvanáctihodinovém programu.

Česko-Slovenský ples 2024 budou moderovat slovensko-maďarská herečka Vica Kerekes a český herec, zpěvák a moderátor Petr Vondráček.

Záštitu nad Česko-Slovenským plesem převzali prezident České republiky Petr Pavel a prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová.

Fotogalerie
81 fotografií