Na 9. ročníku Česko-Slovenského plesu, nad nímž i tento rok převzali záštitu (zatím ještě) prezident České republiky Miloš Zeman (78) a prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová (49), se setkají významné osobnosti z oblasti kultury a umění, ale také z vědeckého, podnikatelského, diplomatického a politického života. Na významné společenské akci si všichni připomenou rozdělení Československa na dvě samostatné země, které ale i po osamostatnění mezi sebou stále udržují a také intenzivně rozvíjejí své nadstandardní sousedské vztahy.

I letos se mohou hosté těšit na skutečný (nejenom hudební) zážitek. Bavit je bude třeba kapela Chinaski, Lenka Filipová (68), Václav Neckář (79) & Bacily, Zuzana Smatanová (38), operní pěvec Martin Babjak (62) a mnozí další, a celým večerem je provede česká moderátorka a herečka Michaela Maurerová (43) společně se slovenským hercem Vladimírem Kobielským (47). Nebude prý chybět několik překvapení, kulinářské speciality, květinová výzdoba jako pocta Genia loci Obecního domu v Praze či tradiční podpora charitativních projektů.

Video
Video se připravuje ...

Sporťačka Inna Puhajková na Československém plese: Kde nechala přítele? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Jak produkční ředitel Česko-Slovenského plesu Lumír Mati slibuje, účastníky plesu čeká „téměř 12 hodin nezapomenutelného galavečera“. Zatímco ještě nedávno se při přípravě Česko-Slovenského plesu mluvilo o kapacitních omezeních a hygienických opatřeních, dnes organizátoři věří, že nic podobného 11. února 2023 nehrozí. Češi a Slováci, kteří si v ten den připomenou svou společnou historii, budou mít k dispozici nejen impozantní Smetanovu síň, ale všechny společenské prostory a sály Obecního domu, který je skvostem pražské secesní architektury.

A vy si v naší bohaté galerii můžete připomenout, jak takové plesy probíhaly v minulých letech.
Fotogalerie
158 fotografií