Fousek je kardiak, a proto mu, než přijela sanitka, udělali masáž srdce. Představení, jehož součástí byl křest první Fouskovy audioknihy Pojďte se smát, skončilo dřív, než pořádně začalo. Diváci sice chvilku mysleli, že je pád součástí vystoupení, ale pak pochopili, že je zle.

„Odvezli mě do vojenské nemocnice, kde jsem se probral. Chtěl bych všem moc poděkovat. Chovali se ke mně úžasně,“ řekl Fousek vděčně. Přiznal, že před kolapsem prodělal virózu a chodil hodně po akcích. Byl i na křtu, odkud odvezli Jiřího Krampola (85) rovnou na František do nemocnice. „Asi jsem přecenil síly,“ říká kajícně.

Akci v Semaforu zopakuje 29. února 2024 a už nyní slibuje, že se na jeviště vrátí v půlce ledna. „Chodím na procházky, cvičím. Dávám se do pořádku. Říkám si, že přece ještě nejsem zbytečný,“ dodává. Chce s přáteli v klidu oslavit 85. narozeniny, které má 12. března.

U kolapsu byla i Fouskova dcera a hlavně vnuk, který má jako kaskadér Oscara za film Na západní frontě klid. „Jsem rád, že manželka u toho nebyla, měla by strach, vyděsila by se,“ říká Fousek. 

Video
Video se připravuje ...

Strážníci pomohli muži, který zkolaboval. (15. prosince 2022) Městská policie Praha

Fotogalerie
31 fotografií