V roce 1989 absolvoval DAMU na loutko herecké fakultě, ale osud měl pro něj jiné plány, než si hledat práci v rodném Česku. „Moje partnerka byla Francouzka,“ vysvětlil v Show Jana Krause, proč se hned po studiích odstěhoval do Francie. Svou hereckou kariéru tak začal až tam. „Začal jsem tam nejdřív pracovat v loutkovém divadle a pak jsem začal točit," prozradil s tím, že se musel nejdřív pořádně naučit francouzsky.

Po čase se ovšem se svojí francouzskou ženou rozvedl a našel si jinou lásku, tentokrát v Itálii. „Mám dvě děti ve Francii a dvě děti v Itálii,“ upřesnil herec. „Moje první manželka bohužel před několika lety zemřela, ale ty moje francouzské děti už jsou dospělé, je jim 29 a 27 let, takže ty mají svůj život, a starám se teďka o ty malé Italy. Já se s nimi vlastně učím. Nejdřív jsem dělal úkoly s Francouzi, teďka zase s Italy," prozradil Franěk, který je díky svým vztahům a dětem multilinguální.

Do Čech se pak vrací za maminkou a v poslední době také pracovně. "V Itálii jsem začal točit první film, kdy jsem italsky vůbec nemluvil, to bylo v roce 2001. A ten film byl ve Švýcarsku a točil jsem ho česko-francouzsky. A protože měl velký úspěch v Berlíně, otevřelo mi to dveře do Itálie, kam jsem začal jezdit, ale točil jsem francouzsky. Oni na mě mluvili italsky a pak mě první tři roky dabovali," svěřil se. Během toho se ale naučil italsky tak, že mohl začít točit i v italštině. „Je to mnohem jednodušší než ta francouzština. Už z hlediska výslovnosti,“ dodal charismatický herec. 

 

 

Video
Video se připravuje ...

Herec Ivan Franěk: Těžké natáčení v pralese v Indonésii! Kateřina Štichová

Fotogalerie
26 fotografií