Na legendární herečku, která před dvěma lety podlehla dlouhé nemoci, zavzpomínala Badinková v pořadu Face To Face. „S Haničkou jsme měly takovou tajnost, když jsme dlouho natáčely a mlely pantem, jak říkávala. Když už nám odcházela pusa, říkala, pojď, půjdeme na záchody,“ zavzpomínala herečka původem ze Slovenska.

„Točily jsme ve škole a hned vedle šatny byly klučičí záchodky, tam Hana občas kouřila,“ prozradila na kamarádku. „Měla ráda hřebíčkové cigarety, byly takový voňavý, a když si člověk potáhl, tak to pukalo,“ popsala.

„Daly jsme si trošku nikotinku, abychom podpořily mozek. Byla to taková naše tajnost, že jsme v tomhle dospělém věku tajně kouřily na klučičích záchodcích,“ smála se. I přes velký věkový rozdíl prý byly dobré přítelkyně.

Badinková se objevila hned ve dvou nekonečných seriálech. Jako učitelka Lenka Hejlová z Ulice, ale také coby doktorka Alena Mázlová z Ordinace v růžové zahradě 2. „Nelituju toho, ale vím, že jsem se tím zaškatulkovala,“ konstatovala Michaela s tím, že obě role měly veliký vliv nejen na pracovní, ale i na osobní život a zpětně by neměnila.

Poslední hovor před smrtí

Ještě než Maciuchová koncem ledna 2021 podlehla rakovině, stihly se spolu ještě jednou telefonicky spojit. „Přála jsem jí k Vánocům a říkala, že se brzy uvidíme,“ dodala už dojatě.

„Pak jsem se dozvěděla, že je to vážný. Tak jsem jí hned volala,“ přiznala. „Kdybychom si nezavolaly, tak by mi bylo asi víc smutno, ale tohle beru jako takové rozloučení. Pořád na ni myslím a jsem v kontaktu s její sestrou,“ dodala dojatá herečka.

Video
Video se připravuje ...

ČESKEJ BIJÁK - 5 zásadních rolí Hany Maciuchové: Vy ten život nežijete, vy ho krájíte! Videohub

Fotogalerie
51 fotografií