„Tak. Mám kancelář. Začíná to bejt vážný,“ uvedla s humorem sobě vlastním na sociální síti Nikol Leitgeb, kterou si příznivci televizní zábavy zamilovali třeba v seriálu Pojišťovna štěstí či Vyprávěj. Poslední roky je ale Nikol především influencerkou na plný úvazek, a aby také ne, když ji jenom na instagramu sleduje neskutečných 684 tisíc lidí. Svého vlivu začala využívat pro dobrou věc, podporovala sbírky pro humanitární projekty. Naposledy se jí podařilo vyburcovat celé Česko kvůli milionové zahraniční léčbě malého Martínka (2). 

Nyní se podle všeho rozhodla rozjet svou vlastní charitativní činnost ve velkém - což s nadšením kvitovala celá řada jejích kolegů z umělecké branže. Mezi nimi byla třeba zpěvačka Martina Pártlová (44), moderátor Jan Musil (56), herec Saša Rašilov (51) či herečky Jana Plodková (42), Mahulena Bočanová (56) a Anna Geislerová (47). A mnozí další... Ten seznam by byl skutečně hodně dlouhý, kdyby měl obsáhnout všechny.

„Děje se toho strašně moc, ale vlastně zatím moc nemám co vám ukázat. Tak jen hlásím, že Nadační fond Radovan už existuje a brzy snad začne rozdávat radost. Trošku doufám, že se kolem Radovana vytvoří stejná komunita lidí, stejná rodina, jako mám tady na instagramu. Protože vy jste ta hybná síla, která umí měnit životy,“ vyznala se svým followerům u selfíčka ze své nové pracovny.

Video
Video se připravuje ...

Influencerka Nikol Leitgeb: Proč se nikdy nesetkala s Martínkem, na kterého se vybralo 150 milionů korun Markéta Reinischová

Poděkovala i svému manželovi Petrovi, s nímž má svého mladšího synka Tobiase (2) řečeného Mauglí, za to, že ji k tomuto kroku „nenápadně a nenásilně dopostrčil“. „A že mi trpělivě vysvětluje některý administrativní věci, na který já jsem prostě blbec. A nakonec to radši zajede vyřídit sám,“ doplnila Nikol - a my se můžeme jenom dohadovat, jak moc velkou nadsázkou to bylo myšleno.

Jenže jak už tomu tak u podobných projektů bývá, již od počátku se musí potýkat s nedůvěrou a „hejty“. Ještě ani nepředstavila svou koncepci a už jí někteří lidé psali, že z její činnosti mají pocit, že „tady už půjdou peníze i jinam“. Na to však Nikol reagovala obratem. „Nadační fond vám peníze opravdu nevydělá. Ale chápu, že pošlapat věc ještě ve startu je pro spoustu lidí fajn kratochvíle,“ posteskla si.

„Zákonitě se budeš potkávat se skepsí. Některým fantazie nesahá tak daleko, že by si uměli představit, že někdo chce pomáhat a nedělá to sám pro sebe. V Česku je ta podezřívavost, ale to nevadí, to se třeba podaří dlouhodobě změnit,“ přála by jí herečka Marie Doležalová (36). „Kdybys potřebovala někoho, kdo by ti vymýšlel okřídlená charitativní hesla na pohlednice, jsem tady pro tebe zdarma kdykoliv! Taky můžu pod falešným profilem hejtit tvoje hejtry,“ vtipkovala zrzka známá ze sitcomu Comeback.

Fotogalerie
56 fotografií