I když chodila pravidelně na preventivní lékařské prohlídky, ani mamograf, ani sono nádor neodhalily.

„Byla jsem tím případem, kdy screeningová vyšetření selhala, tak osvětu považuji za hodně důležitou, aby ženy věděly, že i tahle drobná možnost tady existuje a je důležitý dbát na samovyšetřování. Někdy je důležité skloubit všechny metody,“ řekla Blesku herečka, která se netají tím, že přišla za pět minut dvanáct. „Měla jsem mikrometastázy v sentinelové uzlině a odebrali mi 12 uzlin, což byl velmi razantní zákrok. Tím, jak se to chytlo v raném stadiu, tak se snížila pravděpodobnost návratu,“ dodala Míša, jež s radostí podpořila kampaň na prevenci rakoviny prsu. Setkání vedla MUDr. Miroslava Skovajsová, která ji léčila.

Video
Video se připravuje ...

Michaela Kuklová Markéta Reinischová

Kuklová musí každého půl roku chodit na kontroly a užívat hormonální léčbu. „Jeden lék z té hormonální léčby už mi byl vysazen po dvou letech, ale zbytek léků musím brát ještě pět let. Je to nepříjemné a samozřejmě to způsobuje nějaké vedlejší účinky, což je třeba předčasné stárnutí,“ říká Michaela.

„Stárnutí jde mílovými kroky, nejvíce se to projevuje na pohybu. Nechci si stěžovat, protože je to úplná blbost a věřím, že se to po léčbě vrátí do normálu. Každé ráno musím pravidelně cvičit, abych se vůbec jako rozpohybovala. Když už se rozchodím, tak je to dobré, ale nesmím v nějaké poloze vytuhnout více jak půl hodiny. Když češu psa, tak jsem zdevastovaná na celý večer. Ale jak říkám, jsou to blbosti, zaplať pánbůh je to malá daň za ten život, který žiju strašně ráda. A to je to nejdůležitější - žít život radostně, protože je krásnej,“ svěřila se drobná brunetka, jež se před dvěma roky rozešla s přítelem Josefem Wittnerem.

„V poslední době upřednostňuji jenom přátelství, protože ani na ty přátele vlastně nemám čas. Nějak jsem se upnula na práci, ta mě baví, těší. A také čím déle jsem sama, tak tím méně se mi vůbec do nějakého vztahu chce. Člověk si zvykne na to rozhodování sám za sebe. Vyhovuje mi být sama, i když jsem byla v páru, tak jsem často byla velmi sama, jsem nějak navyklá. Už nehledám nikoho, takže buď to přijde, nebo nepřijde, uvidím,“ říká Míša.

Fotogalerie
31 fotografií