Dlouho platil za svobodomyslného muže, kterého žádná nedotáhla k oltáři. A Karel si svou orientaci také dlouho nepřipouštěl. „Možná ve mně byla zakořeněná minulá doba, že se o tom nemluví. Možná bylo i jedním z důvodů to, že jsem měl vytvořený nějaký mediální obraz stále svobodného mládence, kavárenský bohémský typ, a to by do toho najednou asi nezapadalo,“ osvětluje Voříšek své tehdejší uvažování.

Oženíme ho!

„Dokonce jste tady v Blesku tehdy měli jednou titulní stranu: Oženíme Voříška! Chodila spousta nabídek od dam a dívek, na všechny jsem pečlivě a neutrálně odpovídal. Možná jsem udělal chybu, že jsem hned na začátku neřekl dost,“ lituje zpětně. Ve chvíli, kdy vyšla na světlo pravda, mu totiž ze srdce spadl obrovský kámen. „Když vešlo ve známost, jak to je, dalo mi to svobodu. Už jsem si na nic nehrál, nic si nenalhával,“ popisuje modrooký sympaťák své pocity. „Musím říct, že když se o tom začalo veřejně mluvit, tehdy jsem se nejvíc osvobodil. Hodně se mi ulevilo,“ přiznává moderátor.

Na přechodu

S partnerem, mluvčím ministerstva spravedlnosti Vladimírem Řepkou (43), letos oslaví kulaté výročí. A jak se před 20 lety ti dva vlastně seznámili? „Bydleli jsme vedle sebe ob barák na Žižkově, přesto jsme se neznali. Vláďa tvrdí, že jsem ho jednou málem přejel na přechodu! Ale já jsem ho pouštěl, aby přešel...“ přibližuje Karel se smíchem. „No a pak už jsme o sobě věděli, slovo dalo slovo, a přestože jsem tomu nevěřil, dvacet let jsme spolu,“ dodává Voříšek.

Velký rozhovor s Karlem Voříškem v Blesk tv MAGAZÍNU! A dále čtěte:

Video
Video se připravuje ...

Karel Voříšek: Vánoce slaví dvakrát! Kolik členů má jeho domácnost? Hana Höschlová

Fotogalerie
70 fotografií