Chybělo málo a mohl být mrtvý. Naštěstí to řidič tramvaje ubrzdil. „Měl jsem plné ruce, proto to odnesl hlavně obličej,“ popsal dramatickou situaci před Národním divadlem herec, který má v obličeji stále viditelné skvrny. „Je to důsledek toho, že beru léky na ředění krve. Krevní podlitiny se špatně vstřebávají. Ale jizva po šití nad obočím už tak vidět není,“ pochvaluje si.

Smutný vdovec

Charismatický herec má ale úplně jiné starosti. Loni ovdověl. S manželkou Janou (†75) byl bezmála 60 let a chybí mu na každém kroku. „To je mnohem horší než to, že jsem se potloukl,“ říká se smutkem v hlase. A právě hlas mu přinesl o víkendu hodně radosti. V rodišti Františka Filipovského (†86) v Přelouči byl 29. ročník předávání cen za dabing. Štěpnička už doma jedno ocenění v podobě dvou porcelánových hlav má, ale tohle dostal za celoživotní přínos této disciplíně.

Slzy dojetí

Neutuchající potlesk kolegů a diváků v hledišti Občanské záložny herce dojal. „Překvapilo mě to, děkuju. Víte, že jsem zažil ještě u mikrofonu Františka Filipovského, který udělal v tom nasazení kotrmelec?“ prozradil Štěpnička. Rád dabuje slavného Indiana Jonese neboli Harrisona Forda (81). Obdivuje, co americký kolega ve svém věku dokáže.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Štěpnička: Talentovaný herec a dabér, který propůjčil svůj hlas například Harrisonu Fordovi Videohub

Fotogalerie
29 fotografií