„Z ničeho nic jsem před 3 měsíci během několika hodin ochrnula na ruce a na nohy a začala mě pálit kůže, jako by na mě hořelo oblečení,“ popsala začátek svých problémů a prozradila, že naštěstí její manžel neváhal a odvezl ji do nemocnice, kde lékaři okamžitě začali s nejrůznějšími vyšetřeními. Ukázalo se, že utrpěla ischemii míchy (mrtvičku míchy).

„Bohužel dodnes nezjistili, proč se to stalo, tato diagnóza bývá po autonehodách, těžkých úrazech… to však nebyl můj případ… vracela jsem se z koncertů a cítila, jak mi těžknou ruce a přišla strašná bolest… Musela jsem okamžitě přestat kojit, zahájit náročnou léčbu a rehabilitace… řeknu vám, sáhla jsem si na dno… Z ničeho nic jsem se najednou neuměla sama najíst, dojít si na záchod, vyčistit si zuby, odstříkat mléko..., ale hlavně jsem se nemohla postarat o svoje děti a to mě vyděsilo nejvíc ze všeho,“ prozradila sympatická zpěvačka na svém Instagramu.

Přiznala i to, že ji lékaři připravovali na rok rehabilitací, a dokonce i na to, že mohou zůstat trvalé následky, protože trvalé následky při této diagnóze bývají vždy. „Nejdříve jsem se zhroutila, ale pak jsem se vzpamatovala z prvotního šoku a řekla jim, že neexistuje, že mám doma 2 malé děti, které mě potřebují a v září premiéru muzikálu Srdcový král v Divadle Kalich, že do konce léta musím být fit! Potřebovala jsem si dát nějaký cíl a byla jsem přesvědčená, že to dokážu. Doktoři tomu nevěřili a řekli, že minimálně do konce roku nebudu pracovat…,“ svěřila se, co se jí honilo hlavou, když zjistila svou diagnózu.

Genny se ale rozhodla nevzdat. „Tvrdě jsem na sobě makala, cvičila a doktoři nechápali, jak je to možné, ale už po 5 dnech jsem se postavila na vlastní nohy, udělala pár krůčků a po 2 měsících mě před měsícem pustili konečně domů a dojíždím dále na rehabilitace,“ prozradila s tím, že nejhorší byl první týden v nemocnici, kdy jí museli zastavit laktaci, protože stále kojila svou mladší dceru Medu, celý týden se tak musela obejít bez její návštěvy.

Vzhledem k tomu, že má zpěvačka stále problémy s jemnou motorikou, bydlí u ní své maminka, která jí pomáhá, jak ale Genny říká, hlavní je, že na ní není na první pohled vidět, co ji potkalo. Závěrem také apeluje na všechny své sledující. „Když cítíte, že se něco děje, nepodceňujte to a jeďte raději 10x do nemocnice zbytečně, než se stane něco nezvratného… Zachránilo mě, že jsme jeli hned, když jsem cítila, že je něco špatně… A hlavně! Cokoli se vám v životě přihodí, hlavní je POZITIVNÍ MYŠLENÍ,“ dodala s tím, že vůbec nezjišťovala, co její diagnóza znamená, ale raději sledovala inspirující příběhy lidí, kteří nad vážnou diagnózou dokázali zvítězit.

V jejím příspěvku samozřejmě nechybí ani poděkování lékařům v motolské nemocnici a všem, kdo jí a její rodině pomohli a stále pomáhají.

Video
Video se připravuje ...

Bydlení hvězdy Dětí ráje: Kus Itálie má zpěvačka s italskými kořeny i v pražském bytě. Kisa Cisarova, Elmer Carvalho

Fotogalerie
21 fotografií