Do natáčení ale zasáhla pandemie covidu-19. „To, co vidíte ve zprávách, je asi tak desetina toho, co se tam děje,“ řekl v roce 2021 deníku Aha! Dvořák. Štáb i s ním se musel předčasně vrátit. Šlo totiž o život.

Rozsudek smrti

Případný návrat do Indie herec už tehdy vyloučil. „Situace je natolik šílená, že si tam nikdo netroufne, a myslím, že by to v současné době byl rozsudek smrti,“ řekl Dvořák před dvěma lety. A nešlo jen o pandemii. „Je to opravdu nebezpečná země. Jako na bílé na nás koukali jako na kořist. Do slumů jsme se vůbec neodvážili jet,“ nastínil herec i další negativní stránky této země.

Zach měl štěstí

Jeho nejdelší životní výlet se změnil v horor. Přitom tři roky před ním byl jeho kolega Roman Zach (50) v Indonésii a nemohl si natáčení reportáže vynachválit. První díl dokumentu Hledání ztracených světů o Indii s Jiřím Dvořákem můžete vidět už dnes ve 21:30 hod. na ČT2.

Z rybaření v moři byl zklamaný

Dvořák si na počátku natáčení aspoň stačil vyrazit s rybáři na moře, ale byl zklamaný. V sítích uvázl jen jeden malý žralok. „Přinesl jsem jim smůlu,“ komentoval to. Taky ochutnal místní kuchyni, ale všudypřítomné kari ho úplně nenadchlo. Celkově se po návratu herec vyznal, že už pojede maximálně do Benešova.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Dvořák jako součást Vivaldiana: Dabuje ho Pierce Brosnan! Šárka Stejskal, Lukáš Červený

Fotogalerie
33 fotografií