Zprávu o smrti herečky Ivany Pavlové přinesly Zprávy na ČT24. Pavlová diváky okouzlila jako krásná Hanka po boku Vladimíra Pucholta v kultovním filmu Starci na chmelu z roku 1964. Po obrovském úspěchu všichni věřili, že se Pavlová stane hvězdou stříbrného plátna, jenže ona znenadání zmizela z herecké branže.

Byla jako Greta Garbo. Zničehonic zmizela, nedala nikomu vědět a nikdo, kromě jejího muže, o ní nic nevěděl. Jako by zmizela z povrchu zemského,“ svěřil se kdysi její spolužák Vlastimil Harapes.

Životní vášní byl pro Pavlovou totiž tanec. Od pěti let se věnovala baletu, později vystudovala i konzervatoř. I díky tanci v 17 letech vyhrála konkurz na muzikál Starci na chmelu. „Nevěděla jsem, co je muzikál, neznala jsem West Side Story a v životě jsem nehrála před kamerou,“ přiznala své strachy z natáčení herečka. Později tančila  divadle Balet a také v souboru Laterna Magica.

Byla provdaná za o 11 let staršího režiséra Pavla Hobla (†71) kvůli kterému vzala práci choreografky v Divadle E.F.Buriana, aby mohla být s ním.  

V roce 1967 na ni přímo na jevišti spadla kulisa a vážně ji poranila páteř. Dlouho pak musela nosit korzet, později se ukázalo, že utrpěla i těžké poranění mozku, které se po letech projevilo poúrazovou epilepsií. Proto se ve svých 35 letech stáhla z veřejného a tanečního světa a stala se ženou v domácnosti. „Toho, že jsem se vzdala divadla a tance, nelituji. Udělala jsem to dobrovolně a z vlastní vůle. Naučila jsem se mít ráda jiné věci, které se staly náplní mého života. Prožila jsem pěkný život a znovu opakuji, že ničeho nelituji,“ přiznala někdejší představitelka Hanky.

Fotogalerie
20 fotografií