„Předchozí majitel byl starý a nestaral se. V podstatě dvacet let ten dům nikdo neviděl. Pozemek byl tak neuvěřitelně zarostlý, že všichni byli překvapení z toho, co se tady vlastně skrývalo,“ prozradila Blesku na úvod povídání Dana Makrlíková. Ta si dům těsně po vítězné aukci sama pro sebe pojmenovala Šípková Růženka. „Jen blázen by si něco takového koupil. Stav domu byl naprosto otřesný. Uvnitř byl do výšky jednoho metru neskutečný nepořádek, zahrada šílená. Dům musel úplně na kost. Jediné, co zůstalo z původního, byla okna. Můj muž je totiž starožitník, takže dbal na to, abychom je zachovali. Zůstaly tu také staré dveře. Co ale bohužel zachovat nešlo, byla podlaha, jelikož byla v dezolátní stavu. Byla v ní dřevomorka, červotoč a byla špatně odizolovaná, takže nešla zachránit,“ svěřila někdejší moderátorská hvězda televize Prima, pro kterou bylo zásadní vymyslet, jak na domě nechat ještě jednu původní věc.

A tou byla čelní fasáda domu.

„Všechno ostatní jsou repliky, ale čelní fasáda jsou klasické staré štuky. To mi bylo líto jakýmkoli způsobem likvidovat. Protože pokud by to člověk chtěl zateplit, musel by všechno dát pryč. A to by pro mě byl velký hřích. Jelikož je dům orientován na jih, oželela jsem tepelné ztráty a počítám s nimi. Neměla jsem ale srdce to zlikvidovat,“ prozradila rozhodně a odhodlaně Makrlíková. Po úspěšně zvládnutých stavebních pracích se akční blondýnka, která se po skončení moderátorské kariéry živí realizací zahrad, pustila do zařizování interiérů. A jelikož přesně ví, co chce, vyladila je stylově a do detailu. Aktuálně se tak Dana může radovat z velkorysých dvou set padesáti metrů čtverečních obytné plochy ve dvou patrech. V přízemí jsou tři místnosti, kuchyň, koupelna a zimní zahrada. Na původně neobydlené půdě vznikly tři pokoje a koupelna.

Video
Video se připravuje ...

Dana Makrlíková o interiéru svého honosného sídla: Kombinace secese, noblesy a výhodných nákupů Kisa Cisarova

„Zimní zahrada je podle mého vkusu. Jelikož mám muže starožitníka a restaurátora, většina domu je zařízena nábytkem po jeho rodičích, tedy tmavší nábytek z období klasické secese. Zatímco zimní zahrada jsem já, takže tu je béžová, světlé a tlumené tóny se zlatou barvou,“ vysvětlila Blesku Dana Makrlíková. Do těchto barev ladila bývalá moderátorka televizního zpravodajství i koupelnu a kuchyň v přízemí. „Snažila jsem se najít dlažbu, která bude tak trochu imitovat staré. V koupelně je mozaiková dlažba, která je použitá i v kuchyni, a ten mozaikový vzor působí, řekněme, starožitně,“ svěřila s úsměvem blondýnka, která měla od začátku o podobě interiéru domu jasnou představu. V prvním patře pak udělala jednu světlou ložnici pro návštěvy, jednu tmavou, ve které spí se svým partnerem, a opět světlou pracovnu. V té je možnost vidět částečně původní nábytek, který byl v použitelném stavu a Daně bylo líto ho vyhodit. „Není to žádná velká kvalita. Prostě jsem ho natřela na bílo,“ prozradila někdejší moderátorka, která není žádná fajnovka a při realizaci vysněného bydlení se nebála vzít taky za práci. 

Fotogalerie
58 fotografií