S legendou české i slovenské hudební scény se ve středu přišly naposledy rozloučit davy lidí. Pár tváří, které všichni čekali, ovšem nebylo k nalezení... Do strahovské baziliky Nanebevzetí Panny Marie například nezavítal Pavol Habera, jenž hrával s kapelou Team. Habera s Patejdlem nazpíval celou řadu písní a dlouhé roky spolu hudebně spolupracovali.

„V hlavě mám naprostý chaos! Před pár týdny jsme se bavili o tom, že budeš mít koncert v Lucerně k sedmdesátinám a jestli bych ti nepřijel zazpívat. Neváhal jsem ani vteřinu a řekl jsem ,samozřejmě‘! Tak ti chci jenom říct, že jsem vždycky obdivoval tvoji práci a že jsi byl jedním z důvodů, proč jsem se stal hudebníkem,“ smutnil po Patejdlově smrti na sítích. 

Jen pár hodin po posledním rozloučení se přitom Habera s manželkou Danielou Peštovou (52) společně ukázali ve Španělském sále Pražského hradu na finále prestižní modelingové soutěže Elite Model Look.

Na Strahově chyběl i další Patejdlův velký kamarád, Peter Nagy. S tím dokonce Vašo krátce před smrtí uzavřel dohodu, že ho zastoupí na akcích a koncertech, které on sám už nestihne. 

Podle zjištění Blesku se Nagy zúčastnit chtěl, měl ale zrovna koncert na východním Slovensku a nestihl by se vrátit. Proto se z pohřbu omluvil, ale rodině alespoň kondoloval. 

Video
Video se připravuje ...

Milan Drobný na pohřbu Vašo Patejdla: Co si naposledy řekli? Hana Höschlová

Fotogalerie
232 fotografií